Nye tal: Politiet rykker hurtigere ud til 112-opkald

På landsplan var politiet sidste år i gennemsnit 9 minutter og 45 sekunder om at rykke ud efter hasteopkald.

I gennemsnit rykkede patruljebilerne næsten et minut hurtigere ud sidste år end året forinden. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Ringer du 112 for at få akut hjælp fra politiet, så kommer du sandsynligvis til at vente i kortere tid end tidligere på, at patruljevognen er fremme.

I 66 ud af 94 af landets kommuner rykkede politiet sidste år hurtigere ud til hasteopgaver som overfald, røveri og spirituskørsel end året før.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet over såkaldte responstider fordelt på de enkelte kommuner, som DR P4 København har fået indsigt i.

Artiklen fortsætter efter den interaktive grafik

Det gælder blandt andet for flere nordsjællandske kommuner. Det hænger ifølge Magnus Andresen, chefpolitiinspektør i Nordsjællands politi, sammen med, at politiet er blevet bedre til at forberede sig på travle perioder.

- Vi har sat mere personale ind på de tidspunkter, hvor der typisk er travlest. Og det har vi gjort på baggrund af de tidspunkter på døgnet, hvor vi historisk set kan se, at der er mest brug for os, siger han.

Også på den københavnske vestegn, kan borgerne i flere kommuner glæde sig over, at de blå blink sidste år nåede hurtigere frem.

Her vurderer Kim Christiansen, politidirektør i Københavns Vestegns politi, at det enorme fokus på det øgede trusselsbillede har betydet, at politiet generelt er blevet hurtigere, når borgerne ringer 112.

- Der er ingen tvivl om, at man, på grund af terrorsituationen, i højere grad prioriterer, at dansk politi skal have et stærkt beredskab, og det er det, jeg tror, at man nu kan se virke. At man simpelthen har fået et stærkere beredskab, siger han.

Ét af de steder, hvor borgerne sidste år fik hurtigere hjælp af politiet, er i Herlev Kommune. Her kom politiet omkring halvandet minut hurtigere frem end året forinden. Og det glæder ikke overraskende borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

- Der er ikke noget værre end at ringe til politiet og have en oplevelse af, at de ikke kommer med det samme. Derfor er det det helt afgørende, at politiet stiller hurtigt, siger han.

Det er i Fredericia Kommune, at borgerne sidste år skulle vente kortest tid. Her tog det i gennemsnit politiet 6 minutter og 29 sekunder at nå frem til adressen.

Facebook
Twitter