Nyt år: Flere voldsramte kvinder beder om hjælp

Kvindekrisecentre i hovedstadsområdet presses af ekstra mange henvendelser i kølvandet på nytåret.

Flere kvinder søger i tiden efter jul og nytår hjælp i hovedstadsområdets kvindekrisecentre. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Mens de fleste forbinder julen og nytåret med hygge og kvalitetstid med familien og vennerne, så er december og januar en særlig sårbar tid for mange voldsramte kvinder og deres børn.

Det viser en rundringning blandt kvindekrisecentrene i hovedstadsområdet, som DR P4 København har lavet.

I flere af centrene får man nemlig ekstra mange henvendelser i tiden efter. Blandt andet i Dansk Kvindesamfunds Krisecenter på Frederiksberg.

- Vi har været fuldt optaget mellem jul og nytår, og der har været henvendelser dagligt om at få en plads, fortæller Pia Strøh, som er leder af krisecenteret.

Samme billede tegner sig i Roskilde Kvindekrisecenter, hvor man forventer særligt mange henvendelser i januar.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at familierne er tæt sammen i julen og har prøvet at få det til at fungere, og så bliver det måske tydeligt, at det ikke går alligevel. Det samme gør sig gældende efter sommerferien, hvor vi også ser et boom, siger leder Trine Hacke.

Generelt er det svært at få en plads på hovedstadens krisecentre, fastslår den seneste rapport fra Socialstyrelsen, som udkom i december.

I gennemsnit har centrene en belægningsprocent på 93 procent, og det er højere end landsgennemsnittet.

Det er noget, man kan nikke genkendende til på krisecentret Danner, hvor man er næsten fuldt belagt.

- Der er stort set fuld belægning på alle de krisecentre, der er i københavnsområdet og på Sjælland, men der er klart alt for lidt plads på krisecentre i forhold til det behov, der er, siger Lisbeth Jessen, der er direktør i Danner.

Facebook
Twitter