Nyt ambulatorium: Kronisk syge kan slippe for akut indlæggelse

Ny fællesambulatorium på Amager Hospital skal tage sig af de kronisk syge, der har behov for behandling, men som ikke behøver at optage en hospitalsseng.

Før røg patienter næsten automatisk ind på akutmodtagelsen om aftenen, hvor de efter ventetid enten blev sendt hjem eller placeret i en seng og først blive tilset dagen efter. (Arkivfoto). (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Bliver man syg eller har en kronisk sygdom, vil man for fremtiden hurtigere få behandling som patient på Amager Hospital.

Hospitalet har nemlig indført et nyt ambulatorium, der skal tage sig af de kronisk syge i København, Tårnby og Dragør, som ikke har behov for at optage en sygeseng.

- De skal ikke vente i lang tid på transport og i akutmodtagelsen på et uhensigtsmæssigt tilbud, siger Jens Rasmussen, specialansvarlig overlæge på Amager Hospital.

Bliver man eller er man syg, så har den praktiserende læge mulighed for at booke patienten på det såkaldte fællesambulatorium hvor speciallæger, akutsygeplejersker og farmaceuter står klar til at yde behandling.

- De kan ses ambulant næste dag, hvor vi står klar til at tilse dem i stedet for at ankomme akut, siger Jens Rasmussen og understreger, at patienten vil blive tilset akut på et hospital, hvis der er brug for det.

Før røg patienter næsten automatisk ind på akutmodtagelsen om aftenen, hvor de efter ventetid enten blev sendt hjem eller placeret i en seng og først blev tilset dagen efter, forklarer Jens Rasmussen.

Hos Diabetesforeningen, der er en af de foreninger, som har kronisk syge, ser man positivt på det nye ambulatorium.

- Det skaber øget tryghed for patienten, at man får en vurdering og en hurtig tid, siger Kristian Johnsen, faglig direktør i Diabetesforeningen, der dog peger på, at flere diabetespatienter nok alligevel vil kontakte akutmodtagelsen.

- Når man har diabetes, så overholder det jo ikke normale åbningstider, så oplever man, at man har et problem, så vil nogle søge akutmodtagelsen, siger han.

Direktør: Ikke en spareøvelse

Udover et mere brugertilpasset hospital, så kommer det nye ambulatorium også til at frigive penge, som kan bruges på øvrige patienter.

Det siger Janne Elsborg, der er vicedirektør på Amager og Hvidovre Hospitaler.

- Vi ved, der bliver mere efterspørgsel på ressourcerne, så vi bliver nødt til at differentiere vores indsatser, siger hun.

Er det her så en spareøvelse?

- Nej, det er det modsatte. Det vi gerne vil, det er at tilpasse vores tilbud til den enkelte borger. Vi siger jo ikke, at de, der ikke er syge, skal komme, når de er syge og har brug for det akutte setup, siger Janne Elsborg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter