Nyt forslag: København skal have en LGBT-politik

Levevilkårene for LGBT-personer er for dårlige, og derfor skal hovedstaden have en LGBT-politik, mener De Radikale.

Når Copenhagen Pride blev skudt i gang tirsdag og slutter på søndag. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Den årlige Copenhagen Pride-uge, hvor LGBT-miljøet sammen med andre københavnere omdanner byen til en stor fest for mangfoldighed, er skudt i gang.

Men når festen har lagt sig, venter en hverdag, hvor LGBT-personer generelt trives dårligere end resten af befolkningen. Og det skal der laves om på, mener Radikale Venstre i Københavns Borgerrpræsentation.

- Selvom vi er kommet langt med ligestillingen for LGBT-personer, så må vi bare se i øjnene, at der stadig er rigtig meget at gøre, før LGBT-personer har ligeså gode levevilkår som resten af københavnerne, siger gruppeformand Tommy Petersen.

En undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at sammenlignet med resten af befolkingen, så har dobbelt så mange LGBT-personer haft selvmordtanker indenfor det seneste år.
Fire gange så mange har forsøgt at begå selvmord.

Derfor skal der med en samlet politik mere fokus på trivslen, mener Tommy Petersen.

- I dag er der slet ikke tilstrækkeligt fokus på emnet, og der bliver ikke holdt øje med udviklingen i gruppens trivsel. Vi vil have en opfølgning hvert år, så vi kan følge med i, om indsatserne virker, siger den radikale gruppeformand.

Forslaget får opbakning fra LGBT Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

- Uden en samlet indsats kan man glemme, hvad man har lavet. Man ved ikke, at man i et andet sted i kommunen måske har lavet en indsats. Man drager ikke nytte af den viden, man har, siger Søren Laursen, forperson for LGBT Danmark.

Forslaget om en LGBT-politik bliver behandlet på et møde i Borgerrepræsentationen den 24. august.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.