Nyt integrationsforløb har succes

Fem udsatte boligområder i København har succes med et gruppeforløb for indvandrerforældre.

Igennem otte gruppesamtaler har forældre med arabisk baggrund fået en bedre forståelse for deres børns hverdag. (Foto: Janni Brixen © DR København)

Hvis man er vokset op i Mellemøsten, kan det være svært at forstå ens børn og deres københavnske hverdag. Men det problem har pilotprojektet "Mindspring" haft succes med at løse.

Det er Københavns Kommune, der sammen med Dansk Flygtningehjælp har startet projektet i fem udsatte boligområder i København.

Og det har været en stor succes. Det viser en ny evaluering, som Center for Boligsocial Udvikling står bag. Her svarer 28 af 31 deltagende forældre, at de nu lytter mere til, hvad deres børn siger og tænker.

- Hvor forældrene måske tidligere sagde: "Det kan være lige meget, du skal gøre som jeg siger", så er de blevet mere opmærksomme på at lytte til deres børn og finde en løsning, som begge parter kan leve med, fortæller Nana Øland Frederiksen, der er konsulent hos Center for Boligsocial Udvikling til P4 København.

Fadi Abou Jamous er medtræner på Mindspring-projektet i Tingbjerg. Han forklarer, at man har formået at afkræfte nogle af de fordomme, som forældrene har om det danske samfund.

- En far var bekymret over, at hans datter ville på lejrskole med sin 9. klasse. Men da han fik forklaret, at man kunne ringe til lejrskolen løbende og at alkohol for eksempel var forbudt, ændrede han helt holdning.

Efter Mindspring-forløbet havde han en større forståelse for, hvor vigtigt sådan en lejrskole er rent socialt for hans datter, forklarer Fadi Abou Jamous.

I Tingbjerg har projektet været så stor en succes, at der allerede er venteliste til det næste Mindspring-forløb, som man planlægger at afholde i løbet af foråret.