Nyt projekt har lært Michele med ADHD at passe sit job

Michele Lauritsen har fået værktøjer til at passe sit arbejde, selvom hun har en diagnose.

Michele Lauritsen kæmpede tidligere med langvarige sygemeldinger. Nu har et nyt projekt givet hende værktøjer, så hun bedre kan passe sit arbejde. (Foto: Michele Lauritsen © (c) DR)

ADHD, autisme, muskelsvind eller hjerneskader.

Det kan være svært at få og passe et almindeligt arbejde, når man har en diagnose.

En af dem, der har kæmpet med langvarige sygemeldinger på grund af en diagnose, er 43-årige Michele Lauritsen, som har ADHD.

- Jeg har ingen tidsfornemmelse. Det siger mig ikke rigtigt noget, om der er gået tre timer eller ét minut. Og man er jo afhængig af tiden i et arbejdsliv, når det gælder deadlines og arbejdstider, siger Michele Lauritsen.

Hun deltager i et stort projekt, som skal sørge for at flere handicappede kommer godt i gang med at arbejde. Ni handicaporganisationer sammen med jobcentrene i Frederiksberg, Odsherred, Aalborg og Esbjerg står bag projektet.

Projektet har været en stor støtte for Michele Lauritsen, som har sin egen virksomhed.

- Jeg har fået en dybere forståelse af, hvad det betyder for mig at have en diagnose. Jeg har fået konkrete værktøjer som for eksempel et ur med et rødt felt, der langsomt løber ud, og på den måde kan jeg se, hvor lang tid der tilbage, inden jeg skal noget, forklarer Michele Lauritsen.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har finansieret forløbet og er nu i gang med evalueringen. Michele Lauritsen har været glad for forløbet.

- Symptomerne på udmattelse, som jeg havde før, er blevet færre, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.