Nyt vagtværn fjerner 400 hjemløse og tiggere fra DSB's perroner

På kun 14 dage har et privat vagtværn fjernet flere hundrede hjemløse efter kundeklager.

Forsøgsordningen kommer i første omgang til at vare et par måneder, hvorefter man vil vurdere, om ordningen skal være permanent. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

DSB's forsøg på at dæmme op for hjemløse på perroner og S-tog giver tilsyneladende pote.

Siden DSB i midten af oktober indsatte et privat vagtværn efter at have modtaget et stort antal klager fra kunder og personale er omkring 400 hjemløse og tiggere blevet bortvist på kun 14 dage i oktober måned alene.

Vagtværnet har patruljeret stationerne om natten og bedt de sovende og ubudne gæster om at forlade stationen og finde et andet sted at sove.

Det skal skabe mere tryghed for togpassagererne, siger Aske Wieth-Knudsen, chef for forretningsudvikling i DSB.

- Vi kan se på et stigende antal kundehenvendelser, at det giver utryghed, når man enten møder folk, der sover eller tigger på stationerne. Og der skal være tryghed, siger han.

Indtil videre opererer vagterne kun på perronerne og ikke i S-togene. Og sådan vil det blive ved med at være, siger han.

- Det er primært personalet i togene, der bortviser tiggere. Det holder vi fast i lidt endnu og ser, hvilken effekt vagtordningen har, siger han.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for vagtværnet. Formanden for de hjemløses organisation SAND kalder forsøgsordningen for slap og mener, at vagterne er alt for hårdhændede.

- Jeg er rigtig ked af, at DSB skal bruge andre vagtværn i stedet for eget personale, der er uddannet til at tage sig af mennesker. Vagtværnet har ingen empati, siger han.

Forsøgsordningen kommer i første omgang til at vare et par måneder, hvorefter man vil vurdere, om ordningen skal være permanent.

Facebook
Twitter