Øjenvidne til jetski-ulykke: Jeg sad og græd i telefonen til politiet

Efter at have oplevet en fatal jetski-ulykke i Københavns Havn måtte Rasmus Pontoppidan have hjælp til at bearbejde den voldsomme oplevelse.

Politiet rådede Ramus Pontoppidan til at tage kontakt til Offerrådgivningen for at få talt den voldsomme oplevelse igennem, og det råd er han glad for i dag. (Foto: Rasmus Pontoppidan)

Lørdag den 6. maj mistede to amerikanske kvinder livet ved en voldsom ulykke i Københavns Havn. Rasmus Pontoppidan oplevede ulykken på nærmeste hold fra Langebro.

- Jeg havde set en vandscooter vædre en GoBoat, og jeg ser hele efterspillet med en pige, der hænger bevidstløs ud over rælingen, og de andre piger, der sidder i båden og stirrer helt chokerede frem for sig.

Dagen efter ringede Rasmus Pontoppidan til politiet for at melde sig som vidne, og undervejs i samtalen gik det op for ham, hvor voldsom en oplevelse det havde været.

- Jeg havde egentlig talt med både venner og familie om, hvad jeg havde set, men det var først, da politidamen begyndte at stille opklarende spørgsmål, at det går op for mig, hvad jeg har set, og så begynder jeg simpelthen at græde i telefonen, siger Rasmus Pontoppidan.

Den kvindelige betjent rådede Ramus Pontoppidan til at tage kontakt til Offerrådgivningen for at få talt den voldsomme oplevelse igennem, og det råd er han glad for i dag.

- Jeg sad over for en gammel, sød mand, som havde prøvet det her mange gange før, og som kunne stille mig alle de rigtige spørgsmål og forklare mig, hvad der er et normalt reaktionsmønster på det, jeg havde oplevet.

Efter samtalen med Offerrådgivningen har Rasmus Pontoppidan ikke haft behov for yderligere hjælp til at bearbejde oplevelse.

Hos Offerrådgivningen i København forventer Røde Kors, at endnu flere som Rasmus Pontoppidan vil få brug for hjælp fremover, og derfor søger organisationen lige nu flere frivillige.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk