På skolebænken i arbejdstiden: Jeg vil gerne kunne hjælpe mine børn

Op mod halvdelen af danske fragtmænd har svært ved at læse eller regne. Andreas Olesen er en af dem, der gerne vender tilbage til skolebøgerne i sin arbejdstid.

En række danske fragtfirmaer tilbyder deres ansatte at få undervisning i dansk og matematik i arbejdstiden. (Foto: Ida Nathan © dr)

Især når der bliver talt om statistikker og grafer, savner 29-årige Andreas Olesen at være bedre til at regne.

Han er fragtmand i Taastrup, hvor han lige som sine kolleger er blevet tilbudt undervisning i dansk og matematik af arbejdspladsen, Danske Fragtmænd. Og det har han tænkt sig at takke ja til.

- Det er ved at være nogle år siden, jeg gik i skole, og jeg vil gerne have genopfrisket de ting, jeg lærte, for de er nok blevet lidt rustne, siger han.

En gennemgang af 200 fragtvirksomheder, som Transportens Udviklingsfond har lavet, viser, at op mod halvdelen af medarbejderne har svært ved at læse eller regne, og 15 procent er ordblinde.

Derfor tilbyder en række firmaer nu deres medarbejdere at vende tilbage til skolebøgerne i arbejdstiden. Det takker Andreas Olesen ja til, så han kan få støvet matematikken af.

- Når vi holder møde og ser på grafer og statistikker og den slags, føler jeg nogle gange, at jeg godt kunne have brug for lidt hjælp, siger han.

Vil hjælpe sine børn med lektierne

Udover at det vil hjælpe ham med at løse opgaver på jobbet, så tror Andreas Olesen også, at det vil være en fordel for ham derhjemme, hvis han bliver bedre med lommeregneren.

- For mig vil det betyde, at jeg føler mig stærkere, og så er det rart at kunne hjælpe sine børn i skolen, siger han.

Han har intet problem med, at arbejdspladsen på den måde blander sig i medarbejdernes faglige niveau.

- Jeg synes, det er et supergodt tiltag, og jeg tror, det kan hjælpe rigtig mange, siger han.

Ti af Andreas Olesens kolleger har indtil videre takket ja til at blive screenet, og de medarbejdere, som takker ja til undervisningen, starter et forløb i august med tre timer om ugen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.