Patienter i hovedstaden er mest utilfredse

Borgere i hovedstaden er mest utilfredse med behandlingen på deres hospitaler. Det viser en ny patientundersøgelse.

På Herlev-Gentofte Hospital er patienterne blevet mere utilfredse på 16 ud af 25 områder, viser ny patienttilfredshedsundersøgelse. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Hvis du er indlagt på et hospital i Region Hovedstaden, er chancen for, at du er utilfreds med behandlingen større end i resten af landet.

Siden sidste år er de regionale forskelle kun blevet større.

Det viser den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser for 2016.

Patienterne har svaret på, hvor tilfredse de er med for eksempel den information, de har fået af personalet, ventetiden, og om der er sket fejl under indlæggelsen.

Her ligger Region Hovedstaden på næsten alle områder under landsgennemsnittet, og især Herlev-Gentofte Hospital trækker ned.

Her er patienterne blevet mindre tilfredse på 16 ud af 25 områder, og på ingen områder er tilfredsheden blevet større siden sidste år.

- Det er jeg rigtig ked af, for vi stræber jo efter at vores patienter altid føler sig velkomne og godt behandlet, siger vicedirektør på Herlev Hospital Pernille Slebsager.

I undersøgelsen bliver det fremhævet, at Herlev-Gentofte Hospital som det eneste hospital netop havde indført it-systemet Sundhedsplatformen, da undersøgelsen blev lavet.

Men det kan ikke forklare hele faldet, understreger Pernille Slebsager.

- Det har ikke kunnet undgås, at vores ledere og medarbejdere har været presset på en måde, så det desværre har kunnet mærkes for patienterne, men vi skal ikke tilskrive Sundhedsplatformen hele resultatet af patienttilfredshedsundersøgelsen, siger hun.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) mener derimod , at Sundhedsplatformen kan tage meget af den tvivlsomme ære for Herlev-Gentofte Hospitals faldende patienttilfredshed.

Og hun tør ikke love, at de mange hospitaler, der endnu har til gode at indføre it-systemet vil opleve det meget anderledes.

- Jeg tror desværre, det er et vilkår, når man laver så store omvæltninger. Så vil man se, at det giver forlængede ventetider, og patienterne vil opleve, at lægerne kigger lige lovlig meget ned i computeren, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.