Politi: Stop med at lege klovne

Nordsjællands politi advarer nu folk om at klæde sig ud som klovne. Tag en alvorsnak med dine børn, lyder det blandt andet.

Stop med at klæde jer ud som klovne. Sådan lyder opfordringen fra Nordsjællands Politi, efter der flere nætter i træk har været episoder, hvor folk er blevet skræmt af klovne i løbet af aften og natten. (Foto: 20520 Ruud © Scanpix)

De seneste døgn har flere politikredse modtaget mange anmeldelser om den uhyggelige klovnetrend, hvor folk er klædt ud som klovne og skræmmer andre.

Det får nu Nordsjællands Politi til at sige stop.

- Vi har haft tre episoder i løbet af de seneste par dage. To unge mænd i Hillerød på 16 og 18 år, fem i alderen 12-15 og så en episode med en klovnemaskeret mand, der sprang ud foran en bil og forårsagede et uheld, siger Henrik Suhr, pressekoordinator i Nordsjællands Politi.

- Det gør, at vi har tænkt, hvordan kommer vi ud af det her. Derfor har vi blandt andet lavet et opslag på Facebook om, at man skal lade være med at gøre det her, siger han.

I opdateringen henviser politiet også til, at forældre tager en god snak med deres børn om fænomenet.

- Det her er bestemt ikke noget at grine af. Vi kan alle være nogen klovne en gang i mellem, men måden man gør det her på, er meget alvorlig, siger Henrik Suhr.

I sidste ende kan man ende med at få en straf for klovneriet, og den straf behøver ikke bare være en bøde.

- Man risikerer at blive sigtet for at være til fare for andre, eller, som vi også har set, bære våben eller noget,der minder om våben. Det kan straffes efter straffelovens paragraffer, og det giver en plet på straffeattesten, siger Henrik Suhr.

Facebook
Twitter