Politiet bruger ikke ny roma-lov

En ny lov fra 1. april i år skulle gøre det lettere for politiet at rydde såkaldte romalejre. Men Københavns Politi har ikke taget loven i brug endnu.

Udlændinge fra blandt andet Rumænien står bag de såkaldte romalejre, som fortsat skyder op i og omkring København. En ny lov skulle gøre det lettere for politiet at rydde lejrene, men de har ikke taget loven i brug endnu. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

De seneste år er det blevet mere og mere normalt at støde på romalejre i København, der ofte flyder med gamle madvarer, tomme dåser og menneskeafføring.

Overborgmesteren i Københavns Kommune, Frank Jensen (S), har længe efterspurgt, at det bliver lettere for politiet at rydde disse lejre, og det åbnede en bekendtgørelsesændring op for fra starten af april.

Alligevel bruger Københavns Politi stadig de gamle regler. De venter nemlig på at få fortolket, hvordan de præcis skal udføre deres arbejde i forhold til den nye lov. Det oplyser Københavns Politi i en mail til DR.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, kalder der problematisk, at Københavns Politi stadig bruger de gamle regler:

- Vi har jo netop vedtaget de nye regler for at give politiet nogle bedre arbejdsvilkår, blandt andet for at de kan rydde de her romalejre. Så vi vil straks tage den her sag op med justitsministeren.

Mette Reissmann er medlem af Folketingets retsudvalg for Socialdemokratiet, og hun understreger, at det selvfølgelig er den nye bekendtgørelse, politiet bør bruge. Hun tilføjer dog samtidig:

- Det er meget forståeligt, at politiet vil have fuldt overblik over, hvordan bekendtgørelsesændringen skal forstås, for det er utrolig vigtigt for deres politiarbejde.

Københavns Politi forventer, at de snart kan rydde lejre i forhold til den nye lovgivning.

Hverken Københavns Politi eller justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har ønsket at stille op til interview.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter