Politiformand: Narkokriminelle får frit spil

Terrorbevogtning er en af årsagerne til, at vi må opgive vigtige opgaver, siger politiformænd.

Københavns pushere kan ifølge politiformand Michal Møller arbejde mere uforstyrret efter, at landets betjente er begyndt at bruge deres tid på terrorbeskyttelse og grænsekontrol. (© DR)

Da København for 364 dage siden blev ramt af terror, førte det til travlhed i landets politikredse. Straks efter stod betjente vagt ved jødiske slagtere, jødiske plejehjem og andre steder med jødiske tilknytning.

Det store fokus på terrorbeskyttelse er en del af årsagen til, at landets betjente i 2015 havde over 60 procent mere overarbejde end året før. Mere end 950.000 overarbejdstimer blev det sidste år til for politiet.

Men afspadsering, terrorbeskyttelser og et stigende antal sygemeldinger har det seneste år betydet, at politiet har måttet droppe mere og mere af det opsøgende politiarbejde.

Det fortæller Michael Møller, der formand for Københavns Politiforening. Han peger på en række konkrete områder, som er blevet nedprioriteret.

- Det gælder blandt andet narkoefterforskning, indbrud, røveri og den politimæssige tilstedeværelse i udsatte boligområder. Det er nogle af de områder, hvor man har skåret meget kraftigt ned, forklarer han.

- Det får den særdeles uheldige konsekvens, at nogle af de hårde narkokriminelle rockere og bander får lidt for frit spil, siger Michael Møller.

Han får opbakning fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Der er opgaver, hvor man desværre er nødt til at sige, at man ikke har ressourcer til at løse dem. De sager, hvor der ikke er en forudrettet nu og her, kan være de sager, man bortprioriterer, forklarer Claus Oxfeldt.

Politidirektør hos Københavns Politi Thorkild Fogde forklarer, at terrorbeskyttelse også i 2016 vil være politiets topprioritet.

- Det kan betyde, at fremadrettede efterforskninger må vente eller køre på lavere blus. Men det betyder ikke, at vi ikke stadigvæk overvåger narkotikahandlen og slår ned, hvis vi ser noget, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.