Tema Årsdag for terror i København

Politikere afviser terrorkritik: Vi er klar til at gå længere

S og DF mener ikke, politikerne overreagerede efter sidste års terrorangreb i København.

Retsordfører Trine Bramsen (S) afviser, at politikerne overreagerede efter sidste års terrorangreb. (© DR)

Da Omar El-Husseins dræbende skud for et år lød på Østerbro-spillestedet Krudttønden og i Synagogen i indre København, fik politikerne travlt.

Allerede fem dage senere stod de klar med en terrorpakke, som sendte udvidede beføjelser til aflytning af danskere og 970 millioner kroner efter Forsvarets Efterretningstjeneste og Politiets Efterretningstjeneste.

Årsdag for terror i København

Den 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand dræbt og fire betjente såret. Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor en frivillig vagt blev dræbt og to betjente såret. Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt under en skudveksling med politiet.

Gå til tema

Men det var en forhastet overreaktion, vurderer flere eksperter i dag et år senere.

Kritikken preller dog af på Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

- De initiativer var planlagt igennem længere tid og blev lavet i samarbejde og efter anbefaling fra politiet og PET. Derfor er jeg helt uenig i, at det er gået for hurtigt, siger Trine Bramsen.

Hun understreger tværtimod, at Socialdemokraterne er klar til at tage terrorbeskyttelsen skridtet videre, skulle det blive nødvendigt.

- Det var nødvendige initiativer, vi tog. Og vi er villige til at tage endnu flere, for det her er en alvorlig problemstilling, påpeger Trine Bramsen.

Hun han godt regne med støtte fra Dansk Folkeparti.

- Vi er parate til at tage de forholdsregler, der skal til, så vi kan øge trygheden og sikkerheden, så vi kan undgå nye terrorangreb i fremtiden, siger partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.