Politikere: Rockere skal selv finde ny bolig

Bandidos-rockerne fra Tudskærsvej i Vanløse må selv finde et nyt sted at bo, hvis de vil flytte, mener politikere på Københavns Rådhus.

Bandidos-rockerne på Tudskærsvej i Vanløse er klar til at flytte væk, hvis politikerne vil finde en bolig til dem. (Foto: Privatfoto: Jakob Hougaard © Københavns Kommune)

Selvom rockerne på Tudskærsvej har indvilliget i at flytte fra villakvarteret, så skal de ikke regne med politisk hjælp til at finde et nyt sted, skriver Politiken.

Det er nemlig rockernes eget ansvar, lyder det fra flere politikere i Københavns Borgerrepræsentation.

- Jeg ser det ikke som en kommunal opgave at anvise boliger. Rockerne må flytte frivilligt, og det er deres egen opgave at finde et sted, der er egnet. Jeg håber, de finder et uden naboer, siger de Konservatives Jakob Næsager til DR København.

Kommunen kommer ikke på hjemmebesøg

Ifølge Jakob Næsager så kunne konflikten løses hurtigt, hvis rockerne kom ud af hullerne og fandt en bolig selv - noget de allerede kunne have gjort for et år siden.

Men det er ikke rockernes opgave, lyder det fra Stig Bartholdy, der er rockernes talsmand. Han mener Københavns Kommune bør finde et alternativ til huset, hvis de vil have rockerne til at flytte.

Glem det, lyder det fra Jakob Næsager.

- Københavns Kommune har 14 rockerborge, og vi har jo pligt til at behandle alle lige. I givet fald skal vi af sted til alle 14, og det er ikke realistisk, siger han til DR København.

Grundejerforening er enig med politikerne

Hos naboerne til rockerborgen er man glade for, at rockerne vil flytte til en afsides industrigrund.

Og selvom kommunen kunne fremskynde flytningen ved at finde en alternativ bolig til rockerne, så bakker naboerne alligevel politikerne op.

- Det er positivt, at rockerne erkender, at de ikke hører til i et villakvarter. Men hvis deres udmelding er reel, må de finde jo finde et andet sted, som de kan præsentere for kommunen, siger formand for grundejerforeningen Lars Georg Jensen til Politiken.

Facebook
Twitter