Politikere vil have loft over AirBNB-udlejning i København

Det kan være slut med, at borgere lejer deres lejlighed ud til turister i længere tid.

Flere politikere i Københavns Kommune vil have landet en aftale, som ligner én, der er indgået i Holland. Her fjerner AirBNB nemlig lejeannoncer, når en lejlighed har været udlejet i 60 dage på et år. (Foto: Yuya Shino © Scanpix)

Fremover kan der komme et loft over, hvor mange dage, ejere kan leje deres lejlighed ud igennem udlejningsportalen, AirBNB.

Flere politikere i Københavns Kommune vil nemlig have landet en aftale, som ligner én, der er indgået i Holland. Her fjerner AirBNB nemlig lejeannoncer, når en lejlighed har været udlejet i 60 dage på et år.

Og den løsning ville være god at få i København, siger overborgmester, Frank Jensen (S).

- På baggrund af det, der nu er sket med den aftale der er indgået i Amsterdam, vil jeg kontakte AirBNB og høre, om vi kan lave en tilsvarende aftale, hvor der indlægges et maksloft, så vi undgår ulovlig hoteldrift, siger Frank Jensen.

Også Social- og Sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF) er med på et loft på for eksempel 60 udlejningsdage.

For allerede i dag må man ifølge "bopælspligten" i Danmark maksimalt leje sin bolig ud i syv uger. Og det skal AirBNB være med til at regulere, mener hun.

- Det er præcis den model, vi er nødt til at indføre i København, så der ikke er værelser, der bliver lejet ud på års-basis via AirBNB men i stedet kan gå til studerende, der i den grad savner billige værelser, siger Ninna Thomsen.