Pollensæsonen er over os: Flere og flere tager høfebermedicin

Sidste år fik 300.000 danskere udskrevet recept på antihistamin.

I Region Hovedstaden fik små 100.000 borgere sidste år udskrevet recept på antihistamin. Det er en stigning på 15 procent på ti år. (Foto: MARIA HEDEGAARD © Scanpix)

Pollensæsonen for birk er skudt i gang, og det betyder, at mange danskere må gribe ud efter deres høfebermedicin for at komme de røde øjne og den løbende næse til livs.

Faktisk er det en øvelse, som stadig flere danskere kender til. Sidste år fik 300.000 danskere udskrevet recept på allergimedicinen antihistamin. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Dermed er antallet af brugere steget med ti procent på ti år. Og den største stigning er registreret i hovedstadsområdet.

- Vi ved at der er flere i storbyerne der udvikler allergi sammenlignet med i landområderne, forklarer Grete Elholm, der forsker i udvikling af allergi på Aarhus Universitet.

Hun peger på nogle forskellige årsager til, at flere og flere danskere bliver ramt af allergi.

- Der er mere renlighed i dag, vi spiser en anden kost end tidligere, der er en anden forurening. Der er mange forskellige eksponeringer, der påvirker kroppen, forklarer Grete Elholm.

Hun understreger, at hvis du skal have det fulde udbytte af din antihistamin, så skal du begynde at tage allergimedicinen allerede inden, pollensæsonen begynder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.