Pressede studerende: Flere melder sig med stress

Når studerende søger hjælp hos Studenterrådgivningen, er det oftest på grund af stress.

Drømmen om at få høje karakterer, have det bedste studiejob og komme igennem studiet på normeret tid presser studerende. Det oplever de hos Studenterrådgivningen, hvor stadig flere henvendelser handler om stress. (© Colourbox)

Når studielivet i disse dage begynder for tusindvis af studerende, så betyder det ikke bare bøger, opgaver og eksamener. Det kan også være et møde med karakterræs og stort pres.

For stadig flere af de henvendelser, som Studenterrådgivningen får fra studerende i hovedstaden handler om stress. Sidste år gjaldt det knap 40 procent af henvendelserne.

Nicolai Halvorsen, studiepræst på Københavns Universitet, oplever også, at flere studerende er stressede:

- Der er ikke så meget plads til svinkeærinder, og det medfører simpelthen, at mange studerende går og har de her problemer, siger Nicolai Halvorsen.

Forklaringen er blandt andet store personlige ambitioner, men også reformer, der skal få studerende hurtigere igennem uddannelserne og straffe dem økonomisk, hvis de ikke gør det.

Det mener Sana Mahin, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

- Folks økonomiske situation har også stor betydning, så både SU-reform og mangel på bolig har betydning for de studerendes mentale helbred, siger Sana Mahin.