Protester hjalp ikke: København lukker 100 klubber og fritidshjem

700 høringssvar fra oprørte forældre var ikke nok til at overbevise politikerne, som har besluttet at lukke omkring 100 fritidsinstitutioner.

Forældrene til de berørte børn har sendt omkring 700 høringssvar til kommunen for at forhindre lukninger. (Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall)

Børnene fra hundrede klubber og fritidshjem i København skal vænne sig til nye rammer.

I aftes besluttede politikerne i København fremtiden for fritidsinstitutioner i hovedstaden, og det betyder en lang række lukninger, så alle skoler kun får én institution tilknyttet.

Omkring 700 høringssvar fra utilfredse forældre fik ikke politikerne til ændre mening.

Forældre fortsætter protest

Beslutningen får ikke forældrene i København til at stoppe med at gøre indsigelser:

- Vi er simpelthen i tvivl om politikerne lytter godt nok. De kan indstille sig på ligeså mange svar i næste runde af høringen, siger Julie Kyndesgaard, der er bestyrelsesmedlem i Københavns Forældre Organisation.

Høringssvarene har ellers fået kommunen til at ændre stilling i omkring hver tredje af deres planer, men det formilder ikke forældregruppen til de børn, der bliver berørt af lukningerne.

Borgmester: Vi er lydhøre 

De omkring hundrede fritidstilbud, der står overfor lukning, er fordelt på 25 matrikler. Lukningerne har ikke været lette at gennemføre for Børne- og ungeudvalget, siger borgmester på området, Pia Allerslev: 

 - Vi har kigget på hvilke tilbud, der er økonomisk bæredygtige, og hvor tæt de ligger fra skolerne og set på lokalerne. Vi har kigget på mange kriterier, og det har ikke været nemt.

Forældrenes indsigelser har gjort indtryk, siger børne- og ungeborgmesteren:

- Vi har lyttet rigtig meget. Allermest til de bekymringer, der gik på, at forældre var bekymrede for, at der bare bliver oprettet én stor enhed på hver skole. 

Lukninger skal forsegles af udvalg

Københavns børne- og ungeudvalgs beslutning skal gennem endnu en høring, inden lukningerne bliver endeligt besluttet den 20. maj.

Det ser forældrene som et håb, og de er stadig ikke overbevist om grundlaget for beslutningen:

- Vi stiller os tvivlende overfor nødvendigheden af den her struktur, som de har lagt op til fra politisk side, siger Julie Kyndesgaard.

FacebookTwitter