Psykisk syge unge får hjælp fra app

App'en kan eksempelvis bruges til at føre dagbog og registrere ens humør på en skala fra ét til ti.

Med app'en kan unge med en psykisk lidelse føre dagbog, registrere hvordan de har det, skrive personlige mål og holde øje med, hvordan de tidligere havde det. (© Min Vej)

Hvordan går det på en skala fra ét til ti, hvad er mit mål, og hvordan havde jeg det egentlig for fire måneder siden?

Det er bare nogle af de ting, som unge med psykiske lidelser kan bruge en særlig app til. App'en Min Vej har de haft gode erfaringer med i Ballerup Kommune, så nu skal den udbredes til resten af kommuens unge, der er i terapi.

App'en er testet på en gruppe unge, som er gået fra en fraværsprocent på over 50 procent i terapien til 15 procent.

- App'en gør det nemmere for borgeren at have hjælp til selvhjælp de 23 timer i døgnet, hvor vi ikke er i kontakt med dem, siger Mette Pedersen, som er projektleder hos Ballerup Kommune.

Hos Landsforeningen SIND i Region Hovedstaden er de glade for app'en, fordi den inddrager de unge selv i at få det bedre.

SIND så gerne, at app'en blev udbredt til andre kommuner, men den må dog aldrig erstatte almindelig terapi, siger Kirsten Hove, som er formand for SIND i Region Hovedstaden.

- Vi vil ikke opfordre til, at man med app'en i hånden ikke behøver den sundhedsfaglige behandling. Der skal være et samspil, siger Kirsten Hove.

Det er Københavns Kommune, der har været med til at lave app'en, som nu skal bredes ud til unge i terapi i Ballerup.