Pukler kan blive fladmast

Populært græsareal i midten af København skal udjævnes, så der er plads til flere. Brugerne siger nej.

Folkelige protester sætter nu et midlertidigt stop for udjævningen af puklerne ved Dronning Louises Bro. (Foto: Andreas Hein)

Når solen kigger frem og temperaturen byder dig velkommen udenfor, er Dronning Louises Bro midt i København et yndet sted at opholde sig. Men nu kan de mange københavnere, som bruger brugen og de bakkede græsplæner omkring den se frem til at miste græsplænens pukler.

Center for Park og Natur vil nemlig udjævne puklerne på græsplænerne, som skyldes underjordiske bunkere i området.

-Ved at fjerne dækningsgravene skaffer vi mere plads til alle de mennesker, der skal have mulighed for at få en god udendørs oplevelse. Det siger Ole Suadicani, der er driftplanlægger i kommunens Center for Park og Natur, til Magasinet KBH.

Det er dog ikke alle, der bakker op om den beslutning. Nørrebro Lokaludvalg støtter ikke ideen, og det får opbakning af over 600 personer, som indtil videre har tilkendegivet deres sympati for puklerne i en gruppe på Facebook.

Planer på stand-by

Selv om udjævningen altså er planlagt, sætter teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal nu beslutningen på pause, skriver politiken.dk:

-Når der lokalt er et ønske om at bevare bunkerne ved Dronning Louises Bro, så bør vi selvfølgelig lytte til det. Derfor sætter vi nu alle planer om nedlæggelse af bunkere på stand by, siger Ayfer Baykal.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk