Region H-formand retter kritik af Herlev Hospital i meningitis-sag

Sophie Hæstorp Andersen (S) er uenig i hospitalets konklusioner i redegørelse om Mathias Baadsgaard-Lunds død.

Mathias Baadsgaard-Lund døde af samme sygdom 4. januar 2016, efter at være blevet indlagt på Herlev Hospital.

Opdateret 11.02: Kommentar fra Herlev Hospital tilføjet.

Herlev Hospitals ledelse har ikke lært af sine fejl eller gjort de rette tiltag i sager om smitsom meningitis.

Det mener Sophie Hæstorp Andersen (S), der er formand for Region Hovedstaden og som nu kritiserer hospitalets redegørelse, der kommer efter Mathias Baadsgaard-Lunds dødsfald.

16-årige Mathias Baadsgaard-Lund døde på grund af smitsom meningitis, også kaldet meningokok, sidste år. Men som DR har fortalt, fik han ikke den rette behandling af Herlev Hospital.

Herlev Hospital beklager flere fejl i den nye redegørelse, som Region Hovedstaden har bedt hospitalet om at lave. Men hospitalet mener selv, at de efter dødsfaldet har gjort de rette ledelsesmæssige tiltag for at undgå, at lignende sker igen.

Den konklusion kritiserer Sophie Hæstorp Andersen nu:

- Jeg vil ikke gøre mig til faglig ekspert, men jeg må forholde mig til, at hverken min egen administration, regionens kvalitetsenhed eller Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at den analyse, som Herlev Hospital søsatte efter Mathias' død, var tilstrækkeligt grundig, siger hun.

- Derfor er jeg ikke enig i konklusionen, siger regionsrådsformanden.

V: Så gør dog noget

Sophie Hæstorp Andersen (S) mener ikke, at Herlev Hospital har gjort nok for at analysere, hvad der gik galt i Mathias Baadsgaard-Lunds forløb, som førte til hans død. Og hun er ikke tilfreds med de initiativer, som hospitalet har gjort på området:

- Jeg er sikker på, at man fra Herlev Hospitals side har ønsket at lære af dette. Men analysen har i dette tilfælde ikke været grundig nok, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hos Venstre forstår politisk leder i Region Hovedstaden Martin Geertsen (V) dog ikke kritikken. Han mener, at ansvaret netop falder tilbage på Sophie Hæstorp Andersen, da hun er øverste leder i regionen.

- Det er jo en fuldkommen absurd situation, at vi har en politisk leder, der udtrykker kritik af det system, hun selv er chef for. Der ville jeg jo under normale omstændigheder mene, at man skulle se at få gjort noget ved tingene, siger han.

Herlev og Gentofte Hospital vil ikke udtale sig om kritikken fra regionsrådsformanden, men giver denne skriftlige kommentar i en mail:

- Direktionen har noteret sig kritikken fra regionsrådsformanden og ved, at forretningsudvalget drøfter hospitalets redegørelse i dag.

FacebookTwitter