Regionsrådsfomand kræver redegørelse fra 1813: Ærgrer sig over uærlig kommunikation

Akuttelefonens ledelse burde have meldt ud, at man ledte efter vikarer til juledagene, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Regionsrådsformanden har nu indkaldt Akuttelefonens ledelse til et møde. (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)

Der er fuldstændig styr på vagtplanen. Sådan lød beskeden fra ledelsen af Region Hovedstadens akuttelefon 1813 forud for juledagene sidste år. Men samtidig bad man et vikarbureau finde lægevikarer til juledagene, viser aktindsigter.

Vikarerne skulle findes uden annoncering på sociale medier og 'under radaren' fremgår det af korrespondancen mellem ledelsen af Akuttelefonen 1813 og vikarbureauet vikarlæger.dk.

Formand for Region hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) forstår ikke, hvorfor ledelsen hos Akuttelefonen 1813 udadtil fastholdt, at vagtplanen gik op.

- Det ærgrer mig, at man ikke bare går ud i en ærlig kommunikation og siger, at vi fortsat har ledige stillinger. Jeg har bedt om en redegørelse fra Akutberedskabet netop om det her spørgsmål, fordi man meget skråsikkert går ud og siger, at der ligger en fast vagtplan.

Udover en redegørelse har regionsrådsformanden indkaldt Akuttelefonens ledelse til et møde.

- Og så er det også min forventning, at vi i regionens sundhedsudvalg skal se på, om der er brug for et eftersyn af akuttelefonen. Vi har aftalt, at vi efter valget ønsker at få et bedre forhold til lægernes faglige organisation, så vi kan rekruttere flere læger til akuttelefonen.

Aktindsigter viser, at der i perioder af juledagene manglede op til en fjerdedel af den bemanding, der er nødvendig for at leve op til målet om en svartid inden for tre minutter.

Facebook
Twitter