Rejsekort: Det tager 72 timer at ændre tank-op aftale

Har du rejsekort, og bruger du tank-op service, ja så venter der et mindre rejsecirkus, hvis du skal ændre det kort, du betaler med.

Det tager tre dage og to besøg på nærmeste station at få lov at ændre dankortoplysninger på en tank-op aftale for rejsekortet. (Foto: Christian Bjergløk Jørgensen © DR København)

Rejsekort-kunder skal igennem en flere dage lang proces, hvis de skal skifte dankortoplysninger. For det kræver ikke kun et par enkelte klik på nettet; der skal sættes flere døgn og ture til den nærmeste station af.

Må på stationen to gange og svinge rejsekortetHelt absurd, mener rejsekortindehaver Ole Søltoft, der skulle ændre dankortoplysningerne i sin tank-op aftale, fordi han fik et nyt Visa/Dankort:

- Først skulle man logge ind og stoppe sin tank-op aftale. Så skulle man vente mindst 24 timer, og så skulle man tage forbi en station og checke ind og checke ud.

- Så skulle man igen vente 24 timer og tage hjem og oprette en ny aftale og igen vente 24 timer. Og så igen tage på station og checke ind og checke ud, og så, hvis man var rigtig heldig, så havde man opdateret sit kreditkort, fortæller Ole Søltoft og fortsætter:

- Det er jo vanvittigt, og når man ikke bor lige i nærheden af en station - jeg har ti kilometer til en station - så er det jo fuldstændigt tåbeligt, jeg skal forbi to gange, for at checke ud og checke ind uden at skulle noget der i øvrigt.

Rejsekortet: Over ti år gammel løsningProcessen er for kompliceret, medgiver administrerende direktør for Rejsekort A/S, Bjørn Wahlsten:

- Rejsekortet er oprindeligt kravspecificeret i 2001 og 2003, og en lang række af de ting vi ser på internettet i dag, det var jo ikke helt sådan, det var, hvis vi går der tilbage, siger han.

Den proces vil blive aktuel for flere, siger ekspert i betalingsformidling og seniorpartner i  konsulentvirksomheden PlusCON, Henning Jensen.

Flere kortspærringer på vej

Nets spærrede tidligere i juni 12.800 dankortkort på grund af misbrug, og Henning Jensen forventer, at Nets i fremtiden vil være hurtigere til at spærre dankort for at undgå misbrug: 

- Der vil komme en svag stigning i antallet af kort, der bliver spærret i fremtiden, fordi de kriminelle fortsætter i øget omfang med deres aktiviteter. Og det er hver gang, der sker sådan noget, så vil NETS gå ind og spærre et antal kort.

Han vurderer, at NETS spærrer lidt flere kort end nødvendigt, for at være sikker på at ingen Dankort bliver misbrugt. Dermed er der udsigt til, at flere rejsekort-brugere skal i gennem 72-timers karrusellen.

Bjørn Wahlsten beklager overfor de mange rejsekortindehavere og lover, at en ny og mere enkel løsning er klar til årsskiftet.

Facebook
Twitter