Rekordmange børn fra udsatte boligområderfodboldskole

1.450 børn og 22 klubber i hele landet er tilmeldt DBU's særlige fodboldskoler for børn i udsatte boligområder.

Laura Ako er 11 år og har brugt en uge af hendes sommerferie på Køge Boldklubs Get2 Fodboldskole. (Foto: Lasse Skyum © (c) DR)

Der bliver hugget på mål, øvet afleveringer og jongleret.

På sidelinjen står Laura Ako på 11 år i sine sorte fodboldstøvler og får en pause.

Hun står og kigger udover de andre 60 rød- og hvidklædte piger, som løber rundt på Køge Boldklubs græstæppe.

- Det sjoveste er at spille kamp mod de andre, siger hun.

Køge BK er en af de seks hovedstadsklubber, som afholder DBU/Get2Sport Fodboldskole. Det er et sommerferietilbud til børn i udsatte boligområder.

Martin Jensen er sportschef i Køge Boldklub (Foto: Lasse Skyum © (c) DR)

Og i Køge BK er det vigtigt at lave sådan en Get2 fodboldskole, så pigerne kan få en god oplevelse i sommerferien, fortæller Martin Jensen, som er sportschef i klubben.

- Vi har en del socialt udsatte boligområder her i kommunen. Og vi vil gerne integrere de her piger i foreningslivet, da vi kan se, at det gavner dem på længere sigt, siger han.

Hos Dansk Boldspil Union er de glade for, at der er så stor interesse for Get2Sport fodboldskolerne.

Bent Clausen, som er næstformand i DBU, håber, at det vil give flere medlemmer til klubberne, og at deltagerne bliver en del af det fællesskab, som findes i klubfodbold.

- Vi har arrangeret det, så det er billigere at være på fodboldskole, da vi er af den opfattelse, at alle har ret til at komme på fodboldskole.

Det er ikke kun på banen, at deltagerne bliver bedre

Gunvor Christensen, som er projektchef hos VIVE, der er Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, har kigget på, hvad det betyder for børn fra socialt udsatte områder, når de dyrker sport på for eksempel en fodboldskole eller i en klub.

- Det afleder nogle positive effekter, når børnene dyrker foreningsidræt. De bliver en del af et fællesskab. Men de mærker også, at man bliver bedre og bedre til noget, når man øver sig, siger hun.

Ifølge Gunvor Christensen, så giver det selvtillid og gør, at børnene får nogle kompetencer som de kan tage med tilbage i klasselokalet og andre steder i deres liv.

Tilbage på sidelinjen samler Laura Ako en bold op og begynder at jonglere.

- Jeg har lært at spille med bolden sammen med mine venner, siger hun.

Fodboldskolen er snart slut for hendes vedkommende, men i resten af landet fortsætter Get2 Fodboldskolerne frem til starten af august.

Facebook
Twitter