Rekordmange vil lære at forhindre brand i hjemmet

Kurset ”Robust Borger”, der klæder borgere på til for eksempel ulykker, har aldrig haft så mange tilmeldinger.

Flere ved nu, hvordan de kan undgå brande som denne i hjemmet, eller hvordan de kan hjælpe til, hvis ulykken skulle ske. (Foto: Benita Marcussen)

Hvordan undgår man, at der opstår brand i ens hjem eller opgang? Eller hvordan kan man hjælpe, hvis der kommer en oversvømmelse? Det har over 4.000 lært igennem Beredskabsforbundets kursus ”Robust Borger”.

Her lærer man alt fra at håndtere brand i ens opgang til at kunne hjælpe til ved større ulykker.

Beredskabsforbundet havde en målsætning om at mindst 2.500 ville tage kurset, og at så mange så har valgt at blive robuste, glæder Stine Arenshøj, der er vicelandschef for Beredskabsforbundet.

- Det betyder, at flere kan håndtere brande i hjemmet eller voldsomme episoder i nattelivet. Og samtidig kan flere også hjælpe det nuværende beredskab, siger hun.

Domea, der står for driften af almene boliger, er også meget begejstret for, at så mange borgere har valgt at tage kurset. Her mener man, at det skaber et bedre miljø i boligområderne, hvis nogen er klædt på til at kunne håndtere udfordringer og ulykker.

- Beboerne føler en større tryghed, end de har gjort før, og det at der er nogen, som er mere opmærksomme på problemer eller ulykker, gør det også nemmere for boligforeningerne, siger Preben Christensen, seniorkonsulent ved Domea.

Vivian Larsen bor til daglig i et lejlighedskompleks i Holte, og hun valgte tidligere på året at tage Beredskabsforbundets kursus. Og hun har taget det til sig med det samme.

- Min computer og min telefon ligger aldrig i sofaen mere, og jeg har fået tjekket, om jeg har nogen ledninger som ligger i klemme. Det kan alt sammen forhindre en eventuel brand, siger hun.

Hun er heller ikke i tvivl om, at det også har påvirket den generelle tryghed i hendes opgang.

- Jeg tror, at jeg kan redde mit eget og andres liv nu. Selvom det ikke er alle i området, der har fået kurset, så er der mindst én på hver etage, der kan hjælpe og ved, hvad man skal gøre, hvis der for eksempel skulle opstå en brand, siger hun.

FacebookTwitter