Rigshospitalet får ikke flere penge til karkirurgi af regionen

Karkirurgisk afdeling får ikke de ønskede 4,5 millioner. Men det bliver ikke noget problem, siger direktør på Rigshospitalet.

Rigshospitalet skal selv finde 4,5 millioner kroner, men det er helt naturligt, siger Region Hovedstaden. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

I august døde 17 patienter, inden de kunne blive behandlet på Karkirurgisk Afdeling på Rigshospitalet.

Antallet af patienter er nemlig steget med 20 procent på kun fire år, og det har betydet, at ventetiderne kan nå op på 16 uger.

Og selv om der ikke kan laves en direkte sammenhæng mellem ventetiderne og dødsfaldene ifølge Rigshospitalet og Region Hovedstaden, så havde Riget alligevel søgt 4,5 millioner kroner til at løse problemet og nedbringe ventetiderne.

Men det har de fået afslag på, skriver Politiken.

Region Hovedstaden mener, at det burde kunne klares inden for eget budget, hvilket Rigshospitalet har indvilliget i.

Pengene skal altså findes i egen pengepung, og det kan godt lade sig gøre, siger direktør på Rigshospitalet Per Christiansen.

- Fra Regionen Hovedstadens side har man valgt at sige, at det her er et problem i en størrelsesorden, som vi kan klare selv. Og det kan vi selvfølgelig godt, siger Per Christiansen til DR P4 København.

Pengene kan, hvis det bliver nødvendigt, findes på den såkaldte strategiske pulje, som er på 20 millioner kroner. Men man håber, de kan findes på en anden måde. Per Christiansen forsikrer imidlertid, at der ikke er tale om besparelser på andre afdelinger.

- Vi har en strategisk pulje, vi kan bruge til det her. Så der skal ikke tages noget fra andre afdelinger, fortæller direktøren.

Region H: Naturligt at kigge indad

Hos Region Hovedstaden er man tilfredse med, at Rigshospitalet nu finder midlerne inden for egne rækker, for det skal helst være sådan, Jens Gordon Clausen, koncerndirektør Region H.

Ellers skal fællesskabet betale.

- Det er naturligt, at et så stort hospital starter med at kigge inden for egne rammer og siger: "Hvad kan vi prioritere, og hvordan kan vi bruge midlerne til at håndtere de interne udfordringer, vi har selv." Det er naturligt at gøre, før man henvender sig til fællesskabet, lyder det fra Jens Gordon Clausen til DR P4 København.

Der er nemlig også andre hospitaler, der kan have brug for penge.

- Vi har en lang række hospitaler, vi skal tage hensyn til. De kan alle opleve pres på forskellige områder. Derfor starter man med at kigge internt, siger Jens Gordon Clausen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.