Ruth på 81 løb halvmarathon på 2 timer og 20 minutter

Benene har det fint i dag, forsikrer 81-årige Ruth Breilev, efter hun i går tilbagelagde de 21 kilometer ved halvmarathon i København.

Ruth Breilev på sejrsskamlen ved weekendens halvmarathon i København, hvor hun blev hurtigste kvinde over 80 år. (Foto: PRIVATFOTO)

22.000 løbere oksede sig i går igennem 21,0975 kilometer ved halvmarathon i København.

Blandt løbets ældste deltagere var 81-årige Ruth Breilev, der nåede i mål med en hastighed på lidt over seks minutter per kilometer. En tid hun selv er tilfreds med.

- Det er den tid, jeg har løbet på de sidste tre-fire år, og så længe jeg ikke bliver dårligere, er det super for mig. Som jeg siger til de unge i klubben, hvor jeg løber: 'I træner og træner og bliver bedre og bedre. Jeg træner og træner og bliver bare lidt dårligere', griner hun.

I dag er benene en smule slidte, men ikke mere, end at hun allerede har været ude at gå dagens første tur.

- Foran på lårene kan jeg godt mærke, at de er brugte. Men jeg har jo trænet op til det, så helt ødelagt er jeg bestemt ikke, og jeg har lige været ude og lufte hunde, siger hun.

Merethe Breilev løb i går med med et flag på ryggen, der viste, at hun deltog i aldersgruppen plus 80. Det affødte masser af opbakning på ruten.

- Det er det hyggeligste halvmarathon, jeg nogensinde har løbet, fordi jeg fik så mange klap på skulderen. Jeg fik så mange søde bemærkninger fra yngre mennesker, der overhalede mig og sagde 'ih, hvor er du sej'. Det bar mig næsten igennem, siger hun.

Ruth Breilov er medlem af Fløng Kondi, og netop det at løbe sammen med andre er vigtigt, hvis man vil løbe i en høj alder, mener hun.

- Så er der nogle man kan løbe sammen med og få råd og vejledning af. Man får jo også et dejligt kammeratskab. Jeg skal også løbe et halvmarathon på Tenerife til november sammen med min klub, fortæller hun.

Rettelse: I første udgave af artiklen fremgik det, at Ruth Breilev er 80 år gammel. Hun er 81 - og fylder 82 til november.

Facebook
Twitter