S i Ishøj vil smide byrådsmedlem på porten efter zionistudtalelser

I juni udtalte et socialdemokratisk byrådsmedlem, at det muligvis er zionister, der står bag IS.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe har bedt Seyit Ahmet Özkan om at trække sig efter zionistudtalelser. (© Ishøj Kommune)

På rådhuset i Ishøj tager de klar afstand fra byrådsmedlem Seyit Ahmet Özkans (S) udtalelser om, at Islamisk Stat ikke er muslimernes opfindelse.

Men at det derimod er et godt bud, at zionismen står bag den ekstremistiske gruppe.

Derfor vil en enig socialdemokratisk byrådsgruppe nu af med Seyit Ahmet Özkan og sørge for, at han ikke stiller op til kommunalvalget i november.

Det fortæller Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S).

- Vi har sagt, at han ikke kan stille op til byrådet her til november, siger han.

Tumulten med det socialdemokratiske byrådsmedlem startede i juni, hvor Seyit Ahmet Özkan i et facebookopslag luftede sin holdning om, at det ikke er muslimer, der står bag Islamisk Stat.

Efterfølgende uddybede han, hvad han bygger sin teori på i et interview med Radio24syv.

- Islamisk Stat begår terrorisme over det hele i de muslimske lande. Og de slår kun muslimer ihjel, udtalte han til radiokanalen.

Samtidig erkendte han dog, at han ikke kan bevise, at det er zionister, der står bag gruppen.

Han understregede også, at han ikke sætter lighedstegn mellem jødedom og zionisme, der er en politisk bevægelse, der kæmper for, at jøderne skal have deres egen stat.

Imod socialdemokratiske kerneværdier

Udtalelserne fra byrådsmedlemmet strider mod selve fundamentet i Socialdemokratiet, og derfor kan Ishøjs borgmester ikke stå inde for, at Seyit Ahmet Özkan stiller op til kommunalvalget, fortæller den socialdemokratiske borgmester.

- Det er så langt fra Socialdemokratiets politik, at vi har måttet tage klar afstand fra det og klar afstand fra ham. Vi kan ikke forsvare at have en mand med de holdninger på den socialdemokratiske liste til det kommende kommunevalg, siger Ole Bjørstorp.

Seyit Ahmet Özkan har endnu ikke meddelt, om han vil følge byrådsgruppens opfordring og trække sig sit kandidatur ved det kommende kommunalvalg.

Ishøjs borgmester regner dog med, at Seyit Ahmet Özkan dropper at stille op.

I følge Ole Bjøstorp er det centralt, at byrådsgruppen fra starten har markeret sin uenighed med zionistudtalelserne. Ellers ville udtalelserne være gået ud over Seyit Ahmet Özkans partifæller, mener borgmesteren.

- Hvis vi ikke tager afstand fra hans holdninger, så ville det også være de øvrige socialdemokrater, der stiller op til valg, der ville gå ind for det. Og det er det bestemt ikke, understreger Ole Bjørstorp.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Seyit Ahmet Özkan.