S: Indfør byggepligt på grunde som Jagtvej 69

Kommunen skal forhindre, at grunde som Jagtvej 69 står tomme i årevis, mener Socialdemokraterne.

Lige som i Ørestaden bør kommunen kunne forhindre at grunde som Jagtvej 69 står tomme i årevis. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Der er stadig tomt og tilgroet på den grund, hvor Ungdomshuset tidligere lå på Nørrebro i København, selvom det er præcis ni år siden, at huset på grunden blev revet ned.

Men sådan bør det ikke være fremover, mener Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation.

Partiet vil gøre det muligt for kommunen at tvinge de selskaber, der køber grunde i byen, til at bygge på dem inden for en bestemt tidsperiode, siger Jonas Bjørn Jensen (S), der er medlem af børne- og ungdomsudvalget.

- Hvis man ikke kan vise fremdrift og et egentligt projekt med grunden, så skal andre have mulighed for at tage over, siger han.

Den slags "byggepligt" har man blandt andet brugt, når man har solgt grunde til nyt byggeri i Ørestaden, og den bør bruges hver gang, kommunen sælger grunde, siger Jonas Bjørn Jensen.

Men det er Jakob Næsager (K), medlem af Københavns Borgerrepræsentation, lodret uenig i.

- Det er ejeren, der beslutter, hvad der skal ske med grunden. Hvis man ejer noget, skal andre ikke komme og bestemme, hvordan og hvor tit man skal bruge det. Sådan er det også med Jagtvej 69, siger han.

Carsten Houtved, direktør i Udviklingsselskabet af 2010 APS, der ejer grunden, oplyser til P4 København, at selskabet undersøger muligheden for at få udarbejdet et udkast til lokalplan for grunden sammen med de nærmeste naboer.