S-politiker anbefaler HPV-vaccine: Men venter med egne døtre

Som politiker anbefaler Flemming Pless, næstformand i Region Hovedstadens Sundhedsudvalg, at piger får HPV-vaccinen, men han venter selv med at vaccinere sine døtre, der ellers er i målgruppen.

- Vaccinationer er generelt det bedste, man kan gøre for sine børn, siger Flemming Pless. Alligevel vil Flemming Pless vente med at give vaccinen til sine døtre. (Foto: © Jeppe Bøje Nielsen, Scanpix)

Kan man mene ét som ansvarlig politiker - men gøre det stik modsatte som privatperson?

Ja, mener Flemming Pless, der er socialdemokratisk medlem i Region Hovedstaden. Som politiker anbefaler han, at piger tager imod Sundhedsstyrelsens tilbud om en gratis HPV-vaccine inden deres seksuelle debut. - Vaccinationer er generelt det bedste, man kan gøre for sine børn, siger han.

Alligevel har Flemming Pless selv valgt at vente med at give sine to døtre vaccinationen. - Jeg kan godt forstå, hvis folk venter et års tid for lige at se, om der er kommet flere resultater. Det er den beslutning, jeg selv har taget, siger Flemming Pless og fortsætter: - Jeg havde en lang snak med min læge omkring mine døtre, og hun sagde, at hvis jeg var i tvivl, så vent et års tid. Og det er det, jeg har tænkt mig at gøre. Vi er nødt til at holde skråen i munden, og hvis man er i tvivl, så skal man ikke gøre det, siger han.

I Region Hovedstaden siger stadig flere piger nej tak til at få HPV-vaccinen.

Kun 44 procent af pigerne fra årgang 2002, som er i målgruppen for at få vaccinen, lod sig sidste år vaccinere, viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen.

Som politiker er Flemming Pless ærgerlig over at flere forældre vælger vaccinen fra, men som far forstår han godt bekymringen. - Jeg har ikke lyst til at have folk liggende rundt omkring på kræftafdelingerne, men nu snakker vi altså om piger på 12 eller 13 år, så det går nok at vente et år, siger han.