S-togspendlere: Sko på sæderne er ulækkert

Måsen i sædet er fint nok, men fødderne på sædet er helt uacceptabelt. Pendlere går til angreb på Facebook.

En Facebook-side med billeder som dette er offentliggjort som reaktion mod, at folk smækker skoene op på sædet i S-toget (foto fra Facebook-gruppen).

Det er ulækkert og uacceptabelt, mener s-togspendlerne.

Passagerer i S-togene smækker beskidte sko op på sæderne, og det har fået flere pendlere til at kritisere de magelige passagerer og dele billeder af folk med fødderne på sædet på Facebook.

Men skal man have folk til at holde skoene på gulvet, så er der særligt et sted, vi skal starte. Det forklarer Thomas Christensen, som er adfærdsøkonom hos The Nudging Company.

- Hvis jeg er i tvivl om, hvad jeg skal gøre, så er det rigtig nemt at kigge på andre mennesker og se, hvad de gør, siger Thomas Christensen og forklarer at DSB evt. kunne gå ud og hverve modige passagerer, som tør tage bladet fra munden.

- Derfor kunne et indsatspunkt være at få den første til at sige noget, for det er meget nemmere at være nummer to eller tre, der skal irettesætte nogen, end at være den første, siger Thomas Christensen.

Men måske skal man ikke altid opdrage, lyder det fra Thomas Christensen:

- Jeg har sikkert en masse dårlige vaner i det offentlige rum, som, nogen vil synes, er irriterende, så hvis folk skulle begynde at opdrage på alle mine vaner, så ville togturen blive meget lang, mener han.