Særpræget byggeri skal samle københavnerne

En stor, gennemsigtig kuppel skal fungere som forsamlingshus på havnekanten i hovedstaden.

Dome of Visions er en næsten 11 meter høj kuppel, som er placeret ved siden af Den Sorte Diamant. Stedet skal blandt andet fungere som forsamlingshus. (Foto: Mikkel Tofte)

Hvis København skal nå sit mål om at være CO2-fri inden 2025, og Aarhus skal nå det inden 2030, så kræver det nytænkning og innovation, og det skal Københavns nye, midlertidige vartegn, Dome of Visions, være med til at skabe.

Domen er blevet til virkelighed gennem et samarbejde mellem Københavns Kommune, Det Kongelige Bibliotek, Dansk Arkitektur Center og entreprenørvirksomheden NCC, og de forskellige partnere har masser af ideer til brugen af den nye bygning.

Kan være både familiebolig og skovbørnehave

Kuplen skal nemlig opfattes som både forsamlingshus, debatforum, scene, tingsted, mødested, udstillingslokale, auditorium, væksthus og meget andet. For eksempel skal den inspirere os til nye måder at tænke bolig på, fortæller Martin Manthorpe, som er direktør hos NCC.

- Selve huset her er jo 120 kvadratmeter. Grunden til, at vi har valgt denne her størrelse på domen, er, at vi forestiller os en familie på to voksne og to børn, hvor man kan være selvforsynende med grøntsager, hvis man indretter hele kuplen som bolig, lyder det fra Martin Manthorpe.

Alternativt kan bygningen også tænkes som morgendagens skovbørnehave eller noget helt tredje, påpeger Martin Manthorpe. På den måde vil parterne bag få de besøgende til at eksperimentere med nye måder at bo og leve på.

Du kan finde mere information om arrangementer med mere på Dome of Visions hjemmeside og i denne præsentationsvideo.

Domen bliver på Søren Kierkegaards Plads frem til april 2015.