Se fordelingen: Så mange forskellige typer læger er ansat på akuttelefonen

På Region Hovedstadens akuttelefon, 1813, fordeler lægerne sig på 32 lægefaglige specialer.

Når du ringer 1813, så er det alt fra plastikkirurger og øjenlæger til psykiatere og jordemødre, der tager telefonen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Godt en tredjedel af lægerne på Region Hovedstadens akuttelefon, 1813, er speciallæger i almen medicin, ligesom for eksempel din egen praktiserende læge.

Men resten af lægerne på akuttelefonen er en blandet flok. I alt er lægerne på 1813 fordelt på 32 specialer, såsom hudlæge, plastikkirurg og biokemiker. Det viser en aktindsigt, som DR har fået.

I listen her kan du se, hvordan lægerne fordeler sig:

Region Hovedstadens brug af vidt forskellige læger vækker undren hos flere eksperter.

- Man kan godt have en vis betænkelighed ved, at der så mange specialer, som i tankegang og sygdomsmønstre er meget langt fra dagligdagen, siger Frede Olesen, professor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

Hans kollega Lars Bjerrum, professor ved Københavns Universitet og speciallæge i almen medicin, er også skeptisk overfor den brede vifte af læger, der er ansat hos 1813.

Omkring 35 procent af lægerne er uddannet indenfor almen medicin, men det tal så Lars Bjerrum gerne var meget større.

- Det burde være sådan, at alle på listen var speciallæger i almen medicin ligesom i de andre regioner, siger han og forsætter:

- Jeg kan godt sidde med en fornemmelse af, om de speciallæger, der ikke er almene medicinere, er klædt ordentligt på til at tage sig af den akutte betjening, siger han.

Hos Region Hovedstaden er man dog ikke bekymret over, at en blandt andet en plastikkirurg skal tage imod opkald fra syge borgere.

- De er alle sammen vurderet af ledelsen og enhedschefen i den præhospitale virksomhed, og hvis de findes kvalificerede, så er de kvalificerede, og hvis ikke, så får de ikke jobbet, siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk