Sjællandske kommuner vinker farvel til flygtningeboliger

Der kommer færre flygtninge end forventet, derfor afvikler flere kommuner nu flygtningeboliger.

I Næstved oprettede man en teltlejr, hvor flygtninge kunne bo midlertidigt. (Foto: Michael W. Rasmussen © Beredskabsstyrelsen)

Da flygtningekrisen for alvor ramte Danmark, fik kommunerne besked på at øremærke en del af deres boliger til flygtninge.

Men nu forventes det, at der kommer langt færre flygtninge og asylansøgere end beregnet, og derfor afvikler flere kommuner på Sjælland nu mange af flygtningeboligerne.

Det viser en rundringning, som DR P4 København har foretaget til seks kommuner.

Det gælder blandt andet Køge Kommune, der ikke længere har brug for alle de boliger, de har lejet til formålet, siger centerchef for Center for Dansk og Integration i Køge Kommune, Ulf Lolk Larsen.

- Over det sidste halve år har vi stille og roligt neddroslet antallet af boliger og opsagt flere af lejemålene, siger han.

Det skyldes, at kvoten for, hvor mange flygtninge kommunen skal tage imod, er faldet fra 182 sidste år til 81 flygtninge i år.

Overordnet er kvoterne for, hvor mange flygtninge de enkelte kommuner i området skal give tag over hovedet, nedjusteret med en tredjedel i samme periode.

Og det er derfor med god grund, at kommunerne opsiger lejemålene, mener generalsekretær ved Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

- Desværre er det ikke et udtryk for, at der er færre flygtninge i verden, men et udtryk for at der kommer færre til Europa og op gennem Europa, siger han.

Også Roskilde, Hillerød, Frederiksberg, Allerød og Gentofte Kommune er i gang med at afvikle deres flygtningeboliger.