Skoleblade beskriver gymnasieelevernes sexliv

Rektor vil ikke lukke skoleblad, som i detaljer beskriver elevers sexliv, men vil debattere kulturen.

Gammel Hellerup Gymnasium er et af de steder, hvor eleverne kan købe et internt skoleblad i kantinen, som i detaljer fortæller om elevernes sexliv. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Flere nordsjællandske gymnasier har skoleblade, der i detaljer beskriver elevernes sexliv. Bladene er skrevet af eleverne selv med ledelsens viden om, at det foregår.

Det skriver radio24syv.

Et af de gymnasier er Gammel Hellerup Gymnasium, hvor man blandt andet har kunnet læse, hvilke elever der har været i seng med hinanden.

Her går Kristoffer Hübertz Larsen i 2.g. Han kender flere elever, som har følt sig krænket og mener, at gymnasiets ledelse bør have et princip om, at det ikke skal foregå på skolen.

Men det afviser rektor Jørgen Rasmussen.

- Jeg og de fleste andre på skolen har den grundholdning, at vi meget hellere vil tage en debat med eleverne om en bedre kultur på det område, siger han.

Rektoren er ked af, hvis elever føler sig krænket, men ledelsen har reageret, siger han.

- For tre år siden kom der en rigtig ubehagelig historie i bladet, som vi ikke havde set på forhånd. Fra da af krævede vi at få bladet til gennemsyn, inden det blev udsendt, forklarer han.

Det er ikke nok, mener Kristoffer Hübertz Larsen.

- Man vælger ikke, om man vil indgå, og selvom de spørger, så er det vigtigt at bemærke, at man kan blive presset. Især hvis en elev fra 3.g spørger en ny fra 1.g, siger han.

Sidste udgave af Gammel Hellerup-bladet med sexlivs-beskrivelserne udkom i efteråret.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.