Skoleintras afløser testet på otte skoler: 'Det nye virker mere overskueligt'

Ny portal for kommunikationen mellem folkeskoler og forældre får varm velkomst.

Anna Valgreen og hendes søn sidder med den nye kommunikationsportal Aula, som efter sommerferien erstatter Skoleintra på alle skoler i landet. (Foto: (Foto: DR Nyheder © (c) DR))

Skal der pakkes idrætstøj eller er det matematikbøgerne, som skal i skoletasken?

Tusindvis af forældre og lærere skal snart lære en ny kommunikationsportal at kende. Efter sommerferien siger samtlige folkeskoler nemlig farvel til Skoleintra og indfører det nye system, Aula.

Og det kan forældre og lærere godt se frem til, lyder det fra Anna Valgreen, der er mor til to elever og formand for forældrebestyrelsen på Mørkhøj Skole i Gladsaxe, hvor man har været med til at teste det nye system.

- Aula virker mere overskueligt. Det er, som om man har skåret en masse overflødige funktioner fra, siger Anna Valgreen.

Og det er ikke kun kommunikationen til lærerne, som bliver nemmere. Anna Valgreen tror også, at det bliver mere simpelt at få fat i de andre forældre i klassen.

- Meget af den kommunikation, der er mellem forældre, foregår lige nu på Facebook eller andre sociale medier, fordi det er nemmere end Skoleintra. Men med Aula bliver der nye muligheder for at lave forældregrupper, hvor man kan skrive om arrangementer og fødselsdage, siger Anna Valgreen.

Testes på otte skoler - udbredes efter sommer

Den nye kommunikationsportal Aula er blevet testet af otte folkeskoler rundt om i landet. På Mørkhøj Skole i Gladsaxe er der højt humør på lærerværelset over systemet.

Aula er nemlig med til at lette arbejdet, lyder en tidlig konklusion fra lærer Mikkel Buntzen.

- Min arbejdsgang er blevet hurtigere, fordi man har fjernet rigtige mange overflødige funktioner, så det er blevet meget mere intuitivt, og man farer ikke lige så nemt vild, som på Skoleintra, siger Mikkel Buntzen.

Men selvom Aula er lettere at bruge, så skal der stadig skrues ned for, hvor meget information der bliver givet til forældrene, mener Mikkel Buntzen.

- Vi snakker om 'need to know' og 'nice to know', fordi vi som lærere har haft en tendens til at tænke, at alt, vi laver, er super vigtigt, men vi skal måske skrue lidt ned for den information, vi giver forældrene, siger han.

På skolelederens kontor vækker den nye kommunikationsportal også begejstring, men hvis Aula skal blive en succes, er det nødvendigt, at skolerne tænker over, hvad de bruger det til, siger Timm Troest Hald, der er skoleleder på Mørkhøj Skole.

- Jeg vil opfordre folk til rundt omkring på de danske skoler at bruge tid på at tale om, hvordan de kommunikerer, så de rammer forældrene rigtigt.

Aula kommer efter sommerferien til at erstatte det gamle system Skoleintra på samtlige folkeskoler over hele landet, og så har 95 kommuner også valgt at indføre Aula i daginstitutioner fra 2020.

Facebook
Twitter