Skoler afskaffede Blå Mandag: Elever holdt den alligevel

Mindst tre klasser trodsede Blå Mandag-forbuddet og holdt dagen alligevel. Flere følger trop.

Eleverne i Espergærde Skoledistrikt måtte ikke tage til Blå Mandag. Det slog skolen fast. Alligevel valgte flere klasser at pjække og holde dagen alligevel. (Foto: © TORKIL ADSERSEN, Scanpix)

Det vakte stor debat, da ledelsen for Espergærde Skoledistrikt for nogle uger siden valgte at afskaffe Blå Mandag og i stedet bede eleverne om at møde i skole.

- Det er et fint socialt arrangement, men det har bare ikke noget med skolen at gøre, sagde skoleleder Andreas Elkjær på det tidspunkt.

I dag kom mærkedagen så for flere af 8. klasseskonfirmanderne i skoledistriktet. Og her valgte rigtig mange alligevel at tage til Blå Mandag, fortæller skoleleder Andreas Elkjær.

- Der er ikke mødt mange op. De har valgt at holde deres Blå Mandag, siger han.

Det valg overrasker dog ikke Andreas Elkjær.

- Deres forældre har valgt at bakke op om deres børns ret til at tage til Blå Mandag. Det havde vi sådan set forventet i første år af vores nye måde at holde Blå Mandag på. Jeg tror, at om et år eller to, så ligger Blå Mandag fint på en lørdag eller en søndag, siger han.

På trods af, at skolelederen regnede med at eleverne ville blive væk, ærgrer han sig dog over beslutningen.

- Forældrene har valgt at have den tilgang, som de har, og der har jeg så et arbejde sammen med resten af skolen om at få dem motiveret, så vi har en fælles forståelse for, hvad Blå Mandag er, siger han.

Ifølge Andreas Elkjær er der tale om en klasse fra Grydemoseskolen, der er er taget til Blå Mandag, ligesom to klasser fra Tibberupskolen var væk sidste mandag. Det forventes også, at klasserne på Mørdrupskolen er væk, når de holder Blå Mandag på mandag. Det har tidligere fremgået at Andreas Elkjær var rektor på skolerne. Dette er ikke korrekt. Han er skoleleder.