Skoler inviterer Pokémon Go indenfor

Pokémon-spillet kan sagtens blive en del af undervisningen, mener flere skoleledere.

Pokémon Go spilles på en smartphone, som trækker data fra Google Maps. Ved hjælp af telefonens kamera blandes den virtuelle verden med virkeligheden, så de små Pokémon-monstre dukker op foran en. (Foto: SISKA GREMMELPREZ © Scanpix)

Sommeren igennem har spillet Pokémon Go fået børn, unge og voksne til at glemme verden omkring sig.

Nu kan det vanedannende spil vise sig at blive en udfordring for koncentrationen og roen på landets skolebænke, når skolerne slår dørene op til et nyt skoleår på mandag.

På flere skoler har man dog tænkt sig at omfavne Pikachu og de andre fantasidyr og invitere spillet inden for i undervisningen.

På Amager Fælled Skole i København arbejder man på at få udviklerne bag spillet til at skabe et såkaldt ’Pokéstop’ i skolegården, fortæller skoleleder Torben Højman Jensen.

Bliver gården til et ’Pokéstop’ kan børnene via spillet indsamle objekter på deres mobiltelefoner, der kan hjælpe dem i jagten på de magiske dyr. Det skal bl.a. sikre at børnene får motion.

På Heibergskolen på Østerbro har man også tænkt sig at bruge spillet i undervisningen.

Her skal børn i 3. og 4. klasse jagte de magiske væsener i grupper og samtidig lære om byen, fortæller skolens souschef, Anne Marie Stahl.

- De får en rute og nogle spørgsmål. Så skal de eksempelvis gå hen til Fælledparken og svare på et spørgsmål om, hvem der har bygget parkens pavillon. Det kan man læse på Pokémon Go-app’en, siger hun og uddyber:

- Børnene kan godt lide elektronik. Hvis vi kan få dem til at bevæge sig og blive nysgerrige på lokalområdet via Pokémon Go, så synes jeg, det er helt fint. Så er der også læring i det.

Mobiltelefonerne skal dog fortsat være slukket i de almindelige timer både på Heibergskolen og Amager Fælled Skole.

Facebook
Twitter