Sløve saltbiler sender morgentrafikken på glatbane

Københavns Kommune er for langsomme til at salte vejene, mener Cyklistforbundet.

Det kan være både farligt og ubehageligt at cykle i glat føre i frostvejr, vurderer Cyklistforbundet, der vil have kommunen til at stramme op. (© Colourbox)

Cyklisterne har skøjtet rundt på cykelstierne, og vejene har været en stor glatbane.

Sådan så det ud i Københavns Kommune flere gange i år, hvor saltbilerne har ladet vente på sig i morgentrafikken. Det har skabt kaos og utryghed i trafikken, mener direktøren i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, der kritiserer saltningsindsatsen.

- Der har været for mange svipsere i år. Københavns Kommune har ikke fået ryddet sneen i tide og gjort noget ved de isslag, der danner sig. Det er virkelig ubehageligt og farligt at cykle i glat føre, siger han.

Han mener, at kommunen skal stramme op og forbedre forholdene for cyklister under frostgrader, hvis hovedstaden skal være verdens bedste cykelby.

- Kommunen skal være opmærksom på, hvilke scenarier der kan udvikle sig. Så skal man hurtigst muligt i gang med at sprede salt og grus og advare om glatte veje. Som cyklist kan det være rigtig svært at se, hvor det er glat, siger han.

Det er bygningsmaler og cyklist i morgentrafikken Susan Winther enig i.

- Jeg er ikke kommet galt af sted, men det har været lige ved og næsten. Når der har været sort is eller sne, så kan det godt være glat. Så har jeg været nede og røre lidt, siger hun.

Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune, Morten Kabell (EL), erkender, at cykelstierne skal ryddes bedre og lover, at vejene fremover bliver saltet oftere.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.