Slut med billig pendler-parkering på Frederiksberg

Nye parkeringsregler betyder, at pendlere til og fra Frederiksberg fra 1. april skal betale dobbelt så meget for en månedlig parkeringslicens.

Det bliver dyrere for pendlere at parkere bilen på Frederiksberg fra 1. april, hvor licensen bliver fordoblet. Det skal skaffe flere ledige pladser til Frederiksbergs egne borgere. (Foto: Christine Nørgaard- DR Nordjylland © DR Nordjylland)

Frederiksberg Kommune har i årtier været et populært sted at smide bilen, fordi parkering her i årevis har været billigere end i København.

Mange pendlere tager derefter videre til København med metroen for at spare penge, men det bliver en dyrere ordning for pendlerne fra 1. april.

Her fordobler Frederiksberg nemlig prisen på parkeringslicens i kommunen.

1. april slutter fidusen

Dermed er det slut med parkeringsfidusen, fortæller den konservative rådmand på Frederiksberg, Simon Aggesen:

- Folk sætter deres bil her i kommunen, fordi priserne i København er høje. Når vores borgere kommer hjem fra arbejde efter klokken 16.00, så skal de lede længe efter en parkeringsplads. Det er ikke rimeligt, så derfor ændrer vi reglerne, siger han.

For borgerne i Frederiksberg skal det gerne betyde flere parkeringspladser, idet kommunen anslår, at hver tredje parkerede bil i kommunen er fra andre kommuner.

Stadig gratis med to timers parkering

For gæster, pendlere og erhvervskøretøjer betyder det derimod, at den månedlige parkeringslicens stiger til det dobbelte - nemlig fra 100 kroner til 200 kroner.

- Det er en pris, der ikke har været reguleret siden 1997, siger Simon Aggesen.

Prisstigningen på parkering i Frederiksberg skal revideres om et års tid, hvor det vil vise sig, om der er blevet bedre plads til Frederiksbergs egne bilister.

Det bliver stadig gratis at parkere på Frederiksberg i perioder på to timer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk