Social kontrol: Kommune vil sætte ind allerede i 4. klasse

Med syv nye tiltag mod social kontrol vil Københavns Kommune blandt andet sætte ind hos de helt unge.

Det er typisk unge med minoritetsbaggrund, der bliver udsat for social kontrol. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

De får dikteret, hvad de må lave i skolens frikvarter, eller hvem de skal giftes med.

Det er nogle af realiteterne for en række unge i Københavns Kommune.

Derfor kom en ekspertgruppe for en måned siden med tolv anbefalinger til, hvordan man bedst kan komme såkaldt social kontrol til livs. Integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R) fortæller, at man allerede har besluttet at implementere syv af anbefalingerne.

- Nu og her vil vi starte med at lave vores indsats imod social kontrol allerede i 4. klasse, og så vil vi gerne ud i de klubber, foreninger og boligområder samt social medier, hvor de unge er, når de ikke er i skole, forklarer Anna Mee Allerslev.

De fire millioner kroner, Københavns Kommune har afsat til bekæmpelse af social kontrol, rækker ikke til at implementere de resterende fem anbefalinger, men det vil borgmesteren gøre noget ved:

- Resten af anbefalingerne - for eksempel socialrådgiverne på de muslimske friskoler, et øget samarbejde med forældrene og en helhedsindsats for familierne - det vil jeg kæmpe for til efteråret, lover Anna Mee Allerslev.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.