Socialborgmester: Drab er ikke offerets skyld

Københavns Kommune kritiseres i dag for at være dobbeltmoralsk i sagen om en dræbt medarbejder på bosted.

I sidste uge udtalte lederen af Lindegården, at den ansatte, som blev stukket ihjel, selv havde brudt sikkerhedsreglerne. Han trak senere sine udtalelser tilbage. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Uanset om vi har klaget til Arbejdstilsynet, så betyder det ikke, at vi lægger ansvaret på den dræbte - det er meldingen fra Københavns socialborgmester Jesper Christensen (A) i dag.

Flere medlemmer af borgerrepræsentationen beskylder i dagens Politiken socialborgmesteren for dobbeltspil i sagen fra bostedet Lindegården, hvor en medarbejder blev dræbt tidligere på året.

I sidste uge tog borgmesteren stærk afstand fra bostedet Lindegårdens leder, der havde udtalt, at medarbejderen havde brudt sikkerhedsregler og selv var skyld i det fatale overfald.

Det er en udtalelse, som lederen senere fortrød og undskyldte.

Nu viser det sig, at Socialforvaltningen i Københavns Kommune selv i en klage over et strakspåbud fra Arbejdstilsynet henviser til, at den nu afdøde medarbejder brød sikkerhedsreglerne.

De oplysninger har medført stærk kritik fra blandt andet Dansk Folkepartis socialordfører Finn Rudaizky (O) og de Konservatives Mette-Katrine Ejby Buch.

Dog mener socialborgmester Jesper Christensen, at klagen over Arbejdstilsynets vurdering ikke er det samme som at give offeret skylden.

- Uanset, om der er sket brud på reglerne, så er det ikke offerets egen skyld, siger socialborgmesteren til DR P4 København

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk