Socialdemokrater uenige om hashproblematik på Christiania

Man skal ikke stoppe hashhandlen på Christiania med magt og politiaktioner. Man skal legalisere stoffet, mener Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation. Stik imod moderpartiet.

Hashen skal legaliseres mener Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation - stik imod moderpartiet. (© DR)

Socialdemokraterne på Christianborg vil sætte hårdt ind over for den omfattende hashhandel sammen med Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Men det er ikke det bedste for København, mener gruppeformand for Socialdemokraterne i København, Lars Weiss.

- I København står vi med de her problemer i dagligdagen. Det er os der har Pusher Street liggende, og det er os, der skal forsøge at håndtere det her problem. Og der mener vi, at den bedste måde er at legalisere hash, siger Lars Weiss.

Tal fra politiet viser, at hashhandlen årligt omsætter for en halv milliard kroner.

Og hvor retsordfører Trine Bramsen (S) vil stoppe den store omsætning med flere politiaktioner på fristaden, så mener Lars Weiss ikke, at det er den bedste vej at gå.

- Vi vil i København gerne have et toårigt forsøg, hvor vi prøver med legal hashhandel. Den politik, man har ført indtil nu, har ikke virket, men det vil vi forsøge nu, siger Lars Weiss.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.