Solceller kan koste firma dyrt

Dårlig opsætning af solceller på Ålholmhallen kan blive dyr for virksomheden bag

Dårlig opsætning af solceller på Ålholmhallen i Hillerød kan blive dyr for virksomheden bag (Foto: Helge Røjle © DR)

Ålholmhallen i Hillerød har siden februar været lukket land for idrætsbrugere, efter at man opdagede, at taget over banen buede nedad, skriver Frederiksborg Amts Avis.

En undersøgelse viser, at det er en række solceller på taget, som er skyld i, at taget har givet sig. Yderligere undersøgelser peger på, at det er solcellefirmaet DrivhusEffekten ApS, som har lavet "mangelfulde beregninger" under installeringen af anlægget i 2012. Derfor vil Hillerød Kommune nu have firmaet til at betale for skaderne. 

- Vi er i gang med at se på en ansvarssag, siger Lone Byskov, ejendomschef i Hillerød Kommune, der er sparsom med flere detaljer, mens sagen kører mellem kommunen og firmaet.

430.000 på skader

Hillerød Kommune har indtil videre brugt 430.000 kroner på at undersøge skadernes omfang og genhuse idrætshallens brugere. Dertil vil der også komme erstatningskrav for udgiftere til at udbedre skaderne.

DrivhusEffekten bekræfter, at det har modtaget henvendelsen fra Hillerød Kommune, men mener, at rapporten tager fejl.

- Det er vi bestemt ikke enige i, siger direktør Bjarne Rasmussen, der ikke ønsker at udtale sig yderligere, indtil firmaet har udfærdiget et svar til Hillerød Kommune.

Facebook
Twitter