Sommerhusejere: Højere fradrag får os ikke til at leje ud

Det er ikke kun et spørgsmål om økonomi, når man siger nej tak til at leje sit sommerhus ud, lyder det fra flere sommerhusejere.

Det ser ikke ud til, at et hævet fradrag vil ændre på sommerhusejernes motivation til at give nøglerne videre til fremmede feriegæster fremover.

Et bredt politisk flertal er ellers blevet enige om at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning, så de første 40.000 kroner i lejeindtægter vil være skattefrie for sommerhusejerne.

Men det er ikke kun økonomiske goder, der spiller ind i overvejelserne om at leje ud, lyder det fra Ole Toftegård, der har sommerhus i Tisvildeleje.

- Det er et spørgsmål om den måde, man skal indrette sig på, og at der skal andre mennesker ind i vores private sommerhus, siger han.

Den udmelding er Michael Vilhelm Nielsen, der har sommerhus i samme område, enig i.

- Jeg ville aldrig leje mit sommerhus ud. Så skulle jeg købe et sommerhus mere, som kun skulle bruges til at leje ud, siger han.

Behov for flere sommerhuse til turister

Efter planen skal et hævet fradrag ellers motivere flere sommerhusejere til at leje ud og på den måde give et boost til dansk turisme.

Og det er der brug for, hvis man spørger Feriehusudlejernes Brancheforening.

- Vi håber på, at det her kan give et ordentlig skub og måske op til 20.000 flere sommerhuse, siger Carlos Vilaro Lassen, der er direktør i brancheforeningen.

Også hos feriehusportalen Cofman.com, der blandt andet udlejer sommerhuse i nogle af Midtjyllands populære sommerhusdestinationer, håber man, at det får en positiv betydning for de områder med stor efterspørgsel på sommerhuse.

- Det vil betyder enormt meget - specielt på den jyske vestkyst. Det er jo et kæmpe erhverv, som kan blive endnu større, hvis det bliver støttet, siger salgschef Keld Mygind.

Hos udlejningsbureauet Novasol mener servicechef Susanne Østergaard, at ændringen har potentiale til at få flere sommerhuse til udlejning i højsæsonen.

- Bundfradraget på 40.000 kroner er det niveau, som de helt almindelige standardhuse bliver lejet ud for. Så hele indtægten bliver jo skattefri, og hvem kan sige nej til det?

Men for sommerhusejer Jan Bindseil er den økonomiske gevinst langt fra at være tungen på vægtskålen. Han mener ikke, at det er pengene værd, når man ikke ved, hvordan lejerne behandler sommerhuset.

- Jeg ville ikke engang overveje det. Du ved ikke, hvad du får tilbage, når du lejer ud. Så det vil jeg ikke byde mig selv, siger Jan Bindseil, der har sommerhus i Tisvildeleje.

Facebook
Twitter