Sophie Hæstorp vil være overborgmester i København: 'Mest markante der findes'

Den nuværende regionsformand i Region Hovedstaden er den anden kandidat, der melder sig som kandidat til posten.

Det er Vesterbro og Kongens Enghave-kredsen, der peger på Sophie Hæstorp som spidskandidat for Socialdemokratiet i København (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Sophie Hæstorp Andersen vil være med i kapløbet om at blive spidskandidat for Socialdemokratiet i København – og dermed kandidat til overborgmesterposten i landets største kommune.

Det skriver hun på sin Facebookprofil.

- Jeg er rigtig stolt over, hvad jeg har udrettet i Region Hovedstaden, som formand for regionsrådet de seneste syv år. Det har derfor også været en utrolig svær beslutning, at vælge at stille op til at blive spidskandidat til overborgmesterposten i København for Socialdemokratiet, skriver hun.

Det er Vesterbro og Kongens Enghave-kredsen, der peger på Sophie Hæstorp som spidskandidat for Socialdemokratiet i København, og det er der flere grunde til, mener René Rud Mikkelsen, kredsformand i kredsen.

- Vi ser hende som en af de mest markante københavnerpolitikere, der findes. Hun repræsenterer Socialdemokratiet i Region Hovedstaden, hvor hun har vist, at hun kan det politiske håndværk, siger han til DR.

Kampvalg om posten

Sophie Hæstorp Andersen, der i dag er regionsrådsformand i Region Hovedstaden, er den anden socialdemokratiske politiker, der ønsker at blive hovedstadens nye overhoved.

Onsdag meldte Mette Reissmann sig som den første til at blive kandidat til posten ved valget næste år.

Hun er tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet og desuden kendt fra TV3-programmet 'Luksusfælden'.

- Jeg synes, at jeg har både kompetencerne og erfaring til at skulle prøve kræfter med at stille op. Jeg vil meget gerne stå i spidsen for Socialdemokratiet til det kommende kommunalvalg, siger Mette Reismann.

Sophie Hæstorp Andersen får dog allerede støtte fra en markant politiker i Socialdemokratiet.

Tidligere torsdag meddelte Børne – og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der er opstillet i Østerbro-kredsen, at hun gav sin støtte til Sophie Hæstorp Andersen.

På Twitter skrev hun at Sophie Hæstorp Andersen 'har en skøn sprød københavnerkant, er bragende hurtig i hovedet, kan lande politisk aftaler og har et forrygende socialt blik i alle tænkelige sammenhænge'.

Samme støtte får regionsrådsformanden fra sin kredsformand.

- Sophie kan blive en overborgmester, der kan samle både rådhuset og partiet. Hun kan blive en overborgmester, der forstår at lave de kompromisser, der skal til for at København stadig bliver en by i stærk udvikling, siger René Rud Mikkelsen, kredsformand i Vesterbro og Kongens Enghave-kredsen.

Den 8. november 2020 er der frist for, at Københavns Storkreds ni lokale kredse og kredsens hovedbestyrelse kan komme med deres bud på, hvem der skal være spidskandidat til kommunalvalget.

Hvis der er flere end én kandidat efter den 8. november, skal der være en urafstemning blandt alle kredsens medlemmer om, hvem der skal være spidskandidat.

Kandidaten skal vælges med mere end 50 procent af stemmerne.

FacebookTwitter