Sophie vil forebygge nabokrige med æbleskiver og blomster

Hver fjerde dansker har været i konflikt med naboen inden for de seneste fem år. Konflikterne kan undgås, hvis vi snakker mere sammen, mener konfliktmægler.

Sophie Weidemann Andersen har flere gange givet nye naboer en velkomstpakke med slik og en hilsen i. Hun har endnu ikke fået nogen respons, tak eller andet svar fra naboerne. (Foto: Joachim Næshave © DR P4 København)

Friske blomster, nybagte æbleskiver og små hyggelige sedler.

Sophie Weidemann Andersens naboer har set lidt af hvert, når de er trådt ud af deres dør i opgangen på Østerbro.

Deres 24-årige nabo har nemlig flere gange sat lidt lækkert ud på trappen til nye naboer med håb om at lære dem bedre at kende og forebygge uenigheder, eksempelvis hvis nogen holder fest.

- Jeg har engang oplevet, at min overbo holdt fest. Det er helt okay for mig, men jeg vil gerne have besked inden, så jeg kan finde mine ørepropper frem, siger hun.

Ifølge konfliktmægler Mie Marcussen skal man netop gøre som Sophie Weidemann Andersen, hvis man vil undgå nabostridigheder – noget hver fjerde af os har været involveret i i løbet af de seneste fem år, viser en epinionsundersøgelse foretaget for DR.

- Smil og smalltalk forebygger konflikter. Det virker at banke på hos naboen og spørge efter salt eller hjælp, fordi man opbygger en relation. Når den er på plads, bliver det endnu nemmere at banke på bagefter, siger hun.

På trods af de gode intentioner har æbleskiverne og blomsterne ikke fået gang i hverken de store smil eller smalltalk på trappen, fortæller Sophie Weidemann Andersen.

- Det går ikke særlig godt. Jeg har gjort det to gange, men har ikke rigtig fået noget respons. Men det er også fair, hvis folk ikke ønsker at have en relation med mig. Men måske kunne man bare have sagt, at det var en rigtig sød tanke, siger hun.

Alligevel er hun ikke klar til at smide håndklædet i ringen endnu.

- Det kunne være rigtig hyggeligt at invitere til julehygge. Det bliver en åben invitation et tidspunkt i december. Så står jeg klar med æbleskiver og kaffe, siger hun.

FacebookTwitter