Status: Alt klapper for Inderhavnsbroen i København

Kun fem gange har der været fejl på broen siden åbningen. Kommunen kalder broen en succes.

(Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det er ikke børnesygdomme, der har manglet for Inderhavnsbroen i Københavns Havn.

Først blev broen forsinket, siden var der problemer med belægningen, så cyklister der skulle krydse broen væltede, og endelig var den gal med mekanikken, der skulle åbne og lukke broen.

Men nu har broen i al ubemærkethed afsluttet sin anden sæson, som forbindelse over Københavns Havn, og problemer har der ikke været mange af, fortæller Karen Margrethe Krogh, centerchef i Københavns Kommune.

- Vi kan se, at i forhold til den forventning vi havde, så er der dobbelt så mange cyklister der bruger den, og der er også mange fodgængere. Broen er også blevet tilløbsstykke for turister, og det er også vores indtryk, at erhvervslivet er godt tilfredse, siger Karen Margrethe Krogh.

En opgørelse kommunen har lavet viser, at broen er åbnet knap 500 gange siden indvielsen, og kun i fem tilfælde har der været fejl på broen.

- Vi har faste tilsyn og faste vedligehold, så vi modvirker fejl. Udover en episode sidste år, hvor Hvenfærgen måtte vente, har der kun været fire andre fejl, som vi kunne løse hurtigt, så vi synes det går godt, siger Karen Margrethe Krogh.

Ikke et øje tørt når broen åbner

Det er Københavns Kommune, der er driftherre på brugen. Men også hos havnens brugere er der glæde over, at broen har været en stabil væbner for både cyklende, gående og sejlende:

- 7-9-13 og salt over skulderen, så har der ikke været nogle nævneværdige problemer. De gange, der har været bøvl, har By og Havn formået at løse det i løbet af et øjeblik, siger Kirsten Rønn Madsen, der er medejer af rederiet Spar Shipping, der driver færgen til Hven.

Hun indrømmer dog gerne, at den turbulente start havde givet en bekymring for, at der ville være problemer med broen, og at det i værste fald ville påvirke færgens sejlads. Mange passagerer kan også godt huske broens forhistorie.

- De fleste trækker lidt på smilebåndet, og synes det er morsomt, om nu broen åbner, men når den åbner, så er der ikke et øje tørt. Så synes folk, det er fantastisk, siger Kirsten Rønn Madsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk