Stor succes med at få flygtninge i arbejde i København

Siden København for mindre end to måneder siden modtog de første flygtninge, er 23 af de i alt 29 voksne erklæret jobparate.

23 af 29 voksne flygtninge i Københavns Kommune er eklæret jobparate. Halvdelen er allerede i arbejde, viser tal fra kommunen. (Foto: STEEN JACOBSEN © Scanpix)

Over halvdelen af de flygtninge, der kom til København for lidt under to måneder siden, er nu i arbejde. Det viser tal fra Beskæftigelses - og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune.

Det skyldes især, at kommunen har sat meget tidligt ind med at få flygtningene gjort jobparate, mener beskæftigelses - og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev. - Vi har startet deres forløb ude i asylcentrene, så vi fra dag ét har haft kontakt med virksomhederne, lavet jobplan og haft jobsamtaler, og det har altså givet gode resultater, siger hun.

Målet er, at virksomhederne også på sigt vil beholde flygtningene, efter den gratis virksomhedsplacering ophører.

- Det gælder om, at de også vil tage et ordinært job, når den periode er ovre, siger Anna Mee Allerslev.

Ifølge Dansk Industri er det positivt, at så mange flygtninge allerede er kommet ud i arbejde, men det viser bare, at København burde tage mange flere flygtninge end nu.

Det mener underdirektør i Dansk Industri Steen Nielsen.

- Der har været et misforhold mellem, at Københavns Kommune næsten ikke har modtaget nogle flygtninge indtil nu sammenholdt med, at der er så stort et arbejdsmarked, siger han.

Det er ikke kommunen, men Udlændingestyrelsen der fastsætter, hvor mange flygtninge, den enkelte kommune skal modtage.

Facebook
Twitter